‘Glad, gevaarlijk en mistig’
‘Glad, gevaarlijk en mistig’ Foto: pr

SPV strijdend ten onder

Algemeen

Rohda’76 - SPV’81 5-2

Het veld lag er voor het oog prachtig bij. Kunstgras volgens de laatste snit, sneeuwvrij en voorzien voor door de mist priemende verlichting. Niettemin was een verblijf op deze grasmat niet geheel zonder gevaar. Met name spelers die het niet van een verfijnde techniek moesten hebben, maar van ongebreidelde inzet liepen het gevaar om zomaar op de mat te moeten landen omdat afremmen niet altijd een optie was.

Waarschijnlijk voelde men bij de Bodegravers de noodzaak de flow waarin Rohda verkeerde niet te onderbreken. De arbiter zag evenmin een bezwaar en voelde zich halverwege de tweede helft genoodzaakt een indirecte vrije trap toe te kennen na opmerkingen over de kwaliteit van de mat en het dreigende onheil dat daaruit voort zou kunnen vloeien. De thuisclub wenste uit deze beslissing geen voordeel te halen en schoof de bal achteloos over de achterlijn. Bij een 4-2 voorsprong overigens. Een uiterst merkwaardig moment in de wedstrijd die in die fase in feite al gepeeld was. Een kleine 10 minuten ervoor leek de spanning in de wedstrijd enigszins te zijn teruggekeerd toen Ivo Sluijs voor de ploeg uit Polsbroek uit een vrije trap de bal naast de Bodegraafse doelman joeg en de stand in 3-2 veranderde. Sneller dan mogelijk kon worden geacht bracht de thuisclub in de persoon van El Bouazatti de marge weer op 2 doelpunten; 4-2 met nog een kwart wedstrijd voor de boeg. Gelukkig bleek de doelpuntenmaker hierna zijn kruit verschoten te hebben en niet meer tot scoren te kunnen komen. Dat deed wel Vlatko Lazic met nog een zestal minuten op de klok. Hij bepaalde de eindstand op 5-2.

Snelle openingstreffer

De bezoekers keken wel heel erg snel tegen een achterstand aan. De opkomende aanvoerder van Rohda produceerde een voorzet vanaf de rechterzijde en die werd door Vincent Vermeer direct en vol op de slof genomen. Doelman Jeroen Both had geen schijn van kans; 1-0 (6e min.) Snel hierna werd een tweede Bodegraafs doelpunt wegens buitenspel geannuleerd. Het nam geruime tijd in beslag alvorens de bezoekers ook enig vat op het spel kregen, maar allengs kwam er meer evenwicht in de strijd. Daarbij kozen de blauwen van Rohda voor de combinatie en kozen de groenen uit Polsbroek voor de diepe bal in de ruimte waar Achterberg en Eyra tot acties moesten komen. De oogst bestond uit een drietal hoekschoppen en een voorzet vanaf de rechterzijde die hoog voorlangs vloog. Ook een schotpoging van Achterberg vermocht de keeper van de Bodegravers niet verontrusten. SPV vertoonde weinig rust in de opbouw met balverlies tot gevolg, maar niettemin werd het voorgeschotelde evenwichtiger. Vlak voor rust werd het op het veld steeds onrustiger. Veel geschreeuw en weinig wol, zo vatte een kleumende toeschouwer de toestand samen. Reden tot gejuich was er in de voorlaatste minuut van de eerste helft. Uit een hoekschop van Stijn Achterberg legde Lex van Maurik de bal voor de voet van de op de rand van het zestienmetergebied wachtende verdediger Tjardy Verkerk en die haalde vol uit; 1-1. Na nog een diagonale inzet van Stijn Achterberg in de blessuretijd van de eerste helft, kon SPV met een tevreden gevoel aan de rust beginnen.

Weer op achterstand

Tien minuten lang wisten de gasten Rohda van scoren af te houden, maar toen was een strakke schuiver in de uiterste hoek doelman Jeroen te machtig. Vlatko Lazic was de dader (2-1). Zijn broer wenste aansluitend niet voor hem onder te doen en schoot de 3-1 van zeker 20 meter achter de Polsbroekse goalie (65e min). Nog een keer veerde de elf van René Eyra op. Er stond een knots van een muur opgesteld net in het vijandelijke strafschopgebied, maar niet massaal genoeg voor Ivo Sluijs die de bal een kleine meter naast de doelman liet inslaan; 3-2. De uit deze actie voortkomende positieve energie werd nog geen minuut later volkomen tenietgedaan door Issam el Bouazatti; 4-2. De mist trok niet meer op.

Gerard van Hooff

Afbeelding
Afbeelding
Collectanten de straat op voor kinderen in armoede 2 uur geleden
Afbeelding
Enkeltje Holandija nu ook in Oudewater 19 uur geleden
Afbeelding
Taizé viering in Linschoten gisteren
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 13 apr, 12:00
Afbeelding
Plusdienst 'Geloof, Hoop & Liefde' 13 apr, 09:00
Afbeelding
In Memoriam: Piet Rutges (1949 - 2024) 12 apr, 19:00
Afbeelding
O.P.A. vijftig jaar! 12 apr, 18:00
De eerste bezoeker van het seizoen ontving enkele publicaties over het Gemaal en heerlijke koeken.
Amersfoort aan zee in Haastrecht 12 apr, 17:00