Afbeelding

Huizenbouw in Hekendorp

Algemeen

Wij zijn heel erg teleurgesteld dat de Gemeenteraad van Oudewater voor de bouw van drie huizen in Hekendorp heeft gestemd, op de raadsvergadering van dinsdag 22 februari! De te bouwen huizen komen op een stuk tuin van de bewoners van Westkade 2. Midden in het oude dorp, tussen huizen en tuinen van dorpsgenoten. Wij wonen in de Pr. Wilhelminastraat, waar direct achter ons deze huizen komen.

De lange muur waaraan deze huizen gebouwd worden komt op de scheiding van het achterpad, met ook een deur naar het achterpad en maar 9.20 meter van onze achtergevel!

Precies achter ons komt een puntdak met nokhoogte nu: 5 meter, was eerst 7 toen 6,5 meter. Ze zijn heel flexibel met de maten, en dat het lage stuk tuin ook behoorlijk opgehoogd moet worden, vergeten ze voor het gemak maar even! Het staat nu met regenval onder water, ook ons achterpad!

Met wat voor soort huizen het worden, gaat Westkade 2 net zo flexibel om, het waren 1) Senioren-, 2) Starters-, 3) Eengezins-, en 4) nu Patiowoningen. Dezelfde huizen, dezelfde tekening!

Wij hebben nu heel fijne zonnige huizen. Maar voor deze bouw moeten wij nu heel veel woongenot en zon inleveren!

Toen het bekend werd in De IJsselbode van 16 januari 2020, hebben we direct gereageerd per mail, en ook via een digitale informatieavond onze bezwaren kenbaar gemaakt. Andere omwonende ook, met goede argumenten!

We hebben daar geen antwoord op gekregen. Misschien anderen wel?

We hebben het ‘Dorpsplatform’, op 20 mei een mail gestuurd. Maar ook daarop geen antwoord gekregen.

We hebben zeker zestig handtekeningen gekregen van omwonenden die met huis en tuin daar nadeel van hebben!

Op de vergadering van 22 februari, werd gezegd dat er maar negen gezinnen last van konden hebben, dat zijn de acht huizen waar wij er ook een van bewonen en de buren van Westkade 3. De bewoners van Westkade 2, kunnen goed rekenen dat kunnen we wel vaststellen! De rest van de handtekeningen is dus zo van tafel geveegd!

Dhr. Van Wijngaarden, geboren en getogen in Hekendorp, en bekend met situatie, locatie en ook bekend met de precaire verkeerssituatie aan het einde van Wilhelminastraat, waar dan auto’s en ook bouwverkeer heen moet. Hij heeft veel uitgezocht en het goed verwoord wat de bezwaren zijn! Wij willen je daarvoor bedanken!

Dat er toch voor de huizen gestemd is, is erg jammer!

Wij vinden dit hele bouwproject in de tuin van een particulier, onbegrijpelijk, omdat er wel twee locaties zijn waar gebouwd kan worden in Hekendorp!

Jan en Gerrie van den Berg.
Pr. Wilhelminastraat 12

Afbeelding
Stapje voor stapje breidt het damesvoetbal bij FC Oudewater uit 11 uur geleden
Afbeelding
'Montfoort Wandelt' door... 12 uur geleden
Afbeelding
Opbrengst collecte KWF 13 uur geleden
Afbeelding
Sluitende begroting voor de gemeente Krimpenerwaard 20 uur geleden
Afbeelding
VLAS, nieuw ouderinitiatief voor kinderen met zorg 30 sep., 19:00
Afbeelding
Week tegen eenzaamheid in de Krimpenerwaard 30 sep., 14:00
Afbeelding
Woonwagen- en standplaatsenbeleid 30 sep., 12:00
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 30 sep., 10:00