Elly en Cor Hogendoorn met waarnemend burgemeester Pauline Bouvy-Koene,naast de trouwjurk van Elly.
Elly en Cor Hogendoorn met waarnemend burgemeester Pauline Bouvy-Koene,naast de trouwjurk van Elly. Foto: Mireille van der Ham

Cor en Elly zestig jaar getrouwd

Algemeen

‘Het geheim; allebei een beetje geven en nemen.’

Dinsdag 29 november waren Cor en Elly Hogendoorn zestig jaar getrouwd. Het echtpaar woont sinds 1962 in Haastrecht en zij wonen nog steeds met veel plezier in de Krimpenerwaard.

Tegen het lijf gelopen

Cor kwam oorspronkelijk uit Oudewater, Elly uit Haastrecht. Samen zaten zij bij de Katholieke Arbeiders Jongeren, waar zij elkaar tegen het lijf liepen. De vonk sloeg echter niet meteen over, zij hadden gewoon contact met elkaar in de groep. Later is dit toch goed gekomen. Cor en Elly moesten het vanwege de woningschaarste doen met een huisje aan de Kleine Haven met een kleine kamer, een slaapkamer en een keukentje. Veel keuze was er niet, dus grepen zij dit met beide handen aan. In 1969 konden zij door middel van woningruil naar hun huidige woning in de wijk Stein. Waar zij nog steeds met veel plezier wonen, zo laat Cor weten.

Ups en downs

Cor en Elly zijn trotse ouders van drie zonen. Elly vertelt dat dit niet altijd van een leien dakje is gegaan. “Onze oudste en jongste zoon zijn veel te vroeg geboren. In die tijd was dat best lastig; er werd achter het glas aangewezen dat jouw kind tussen allerlei andere kinderen in de couveuse lag. Daar moest je het mee doen.” Elly is zolang de kinderen klein waren thuis geweest om voor ze te zorgen. “Vanwege hun moeilijke start zijn ze best veel ziek geweest. Onze middelste zoon niet, die werd rond de uitgerekende tijd geboren en is uitgegroeid tot een boom van een kerel”, lacht Elly.

Terwijl Cor en Elly zelf allemaal jongens in huis hebben, kregen ze er later twee kleindochters bij. Gelukkig hebben zij met allemaal goed contact.

Sociaal Raadsman

Toen de kinderen oud genoeg waren en Elly kon gaan werken heeft zij eerst in de ouderenzorg gewerkt. Later heeft zij met veel plezier in het Sint Jozef ziekenhuis in Gouda gewerkt op de OK-afdeling. Het schoonmaken en bevoorraden van de instrumenten viel onder andere onder haar taken.

Cor is begonnen bij zijn vader als stratenmaker. Helaas werd hij afgekeurd op zijn knie. Rond zijn dertigste is hij begonnen aan een studie boekhouden, waar Elly heel trots op is. “Hij deed dat maar wel mooi even op zijn leeftijd, tussen al die jongeren!” Uiteindelijk heeft Cor ruim veertig jaar gewerkt als Sociaal Raadsman in de Krimpenerwaard. Dit heeft Cor ervaren als een prachtige baan, waar hij zelf ook heel trots op is. “Hoe meer uitdaging ik als jurist had, des te leuker vond ik mijn werk”, glundert Cor.

Dorcas Schoonhoven

Cor en Elly werken samen al twintig jaar twee ochtenden in de week als vrijwilliger bij de Dorcas Winkel in Schoonhoven. Cor helpt bij de inname van de spullen en het sorteren daarvan, Elly is medewerker bij het kleding sorteren en verkopen. Helaas werkt Cor zijn gezondheid niet helemaal mee. Hij heeft door een val zijn heup gebroken, waar hij aan geopereerd is. Het herstel kost helaas veel tijd, waardoor Cor al een poosje niet kan helpen in de winkel in Schoonhoven.

Bezig blijven

Het geheim van het goede huwelijk van Cor en Elly is dat zij allebei geven en nemen, naar elkaar luisteren en elkaar in hun waarde laten. Zij hebben bewust allebei hun eigen hobby’s. Zo gaat Cor bijvoorbeeld graag klaverjassen en Elly naar Linedansen. Samen wandelen of fietsen zij graag Gouda of Hekendorp in de rondte en ontvangen zij al dertig jaar lang iedere maandagochtend een klein groepje mensen op de koffie.

Feest

Om dit mooie jubileum te vieren kregen Cor en Elly maandag 28 november bezoek van waarnemend burgemeester Pauline Bouvy-Koene en hebben zij dinsdag 29 november, op hun trouwdag, een receptie en diner gegeven voor familie en vrienden in Proeflokaal Bregje in Haastrecht.

Mireille van der Ham

Afbeelding
Kent u een sterke powervrouw 1 uur geleden
Afbeelding
Bij WDS moet je wel op tijd komen 2 uur geleden
Een oorkonde voor Huib Dolleman en Ties Bode uitgereiktdoor de wethouder van Sneek.Beide mannen gewoon in 'werkkleding'.
Wat je biedt moet je betalen (2) 20 uur geleden
Afbeelding
Aan gene zijde 4 mrt, 12:00
Afbeelding
Orde op zaken! 3 mrt, 17:00
Afbeelding
Nieuwe openingstijden Bibliotheek Linschoten 3 mrt, 12:00
Afbeelding
Renovatie bedieningsgebouwtje Cosijnbrug in Oudewater 2 mrt, 17:00
Afbeelding
Collectanten gezocht voor Amnesty 2 mrt, 12:00