Sint in Vlist.
Sint in Vlist. Foto: Cees Reichard

Blije kinderen, ouders en opa’s en oma’s verwelkomen Sinterklaas in Vlist

Algemeen

Blije kinderen, ouders en grootouders stonden op zaterdag 26 november om 2 uur op het Julianaplein in Vlist klaar om Sinterklaas te verwelkomen. Ze hoefden niet lang te wachten want al heel spoedig kwam Sinterklaas met zes Pieten aan. Weliswaar met een tractor omdat de nieuwe boot van Sint te groot is om op het riviertje de Vlist te kunnen varen.

Mirjam Jongerius heette Sinterklaas en zijn gevolg van harte welkom in Vlist. Zij was voor de kinderen erg blij dat de Sint weer naar het kleinste en het leukste dorp van de Krimpenerwaard was gekomen. Zij vertelde dat Ons Honk in de afgelopen week speciaal voor Sinterklaas opgeknapt en geverfd was en zij nodigde hem en de Pieten van harte uit om in het gebouw met de kinderen het Sinterklaasfeestje te vieren.

Dansende Pieten

In Ons Honk gingen de Pieten eerst met de kinderen een Sinterklaaslied zingen en daarna trakteerden ze op pepernoten. Vervolgens ging het Grote Boek open en kwamen alle kinderen bij Sinterklaas. Voor hen had Sint lieve woorden. En de kinderen zongen een liedje voor hem, of er was een verhaaltje en er was zelfs een mop. Daartussendoor was er veel vrolijkheid en de Pieten gingen dansen en op het eind deed zelfs de Goedheiligman mee.

Op het eind had Sint voor alle kinderen een cadeautje. Toen deze uitgepakt waren, was het weer tijd om naar huis te gaan. Maar niet nadat de Sint de kinderen gezegd had dat ze allemaal nog hun schoentje mochten zetten.

Het was een gezellig en vooral een vrolijk Sinterklaasfeest. De organisatie was in handen van Dorpsvereniging Vlist. Namens Sinterklaas heel veel dank daarvoor.

Cees Reichard

Dansende Pieten in Vlist.
Afbeelding
Collectanten de straat op voor kinderen in armoede 18 minuten geleden
Afbeelding
Enkeltje Holandija nu ook in Oudewater 17 uur geleden
Afbeelding
Taizé viering in Linschoten 22 uur geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren gisteren
Afbeelding
Plusdienst 'Geloof, Hoop & Liefde' 13 apr, 09:00
Afbeelding
In Memoriam: Piet Rutges (1949 - 2024) 12 apr, 19:00
Afbeelding
O.P.A. vijftig jaar! 12 apr, 18:00
De eerste bezoeker van het seizoen ontving enkele publicaties over het Gemaal en heerlijke koeken.
Amersfoort aan zee in Haastrecht 12 apr, 17:00