<p pstyle="BODY">Ramona Voorhof met het paard Fantomas.</p>

Ramona Voorhof met het paard Fantomas.

(pr)

Dressuur meetmoment

Zaterdag 12 juni was er bij Hippisch Centrum De Lange Linschoten een dressuur meetmoment. Dankzij de versoepelingen met betrekking tot de coronamaatregelen mochten alle leeftijden weer aan de start verschijnen.

Er was een groot deelnemersveld in de F3. Pony Apple, die met zwangerschapsverlof was, is weer terug in de ring en haalde meteen de overwinning binnen. Maartje stuurde Apple keurig door de proef en kreeg van de jury 237 punten. Dieke wist de voorwaartse Bambi goed onder controle te houden en werd tweede met 221 punten. De derde plaats moesten Alishya op Dios en Bente op Jessy delen. Beide kregen namelijk 216 punten voor hun proef.

In de F4 was het Yara op Tinky Winky die 238 punten voor haar proef kreeg en zo niet alleen eerste werd in deze klasse maar ook de dagscore behaalde. Leonie werd keurig tweede op Anton met 232 punten. Met 229 punten werd Pippa op Bambi derde.

Voor haar F5 proef had Sifra Arpad gekozen. De jury vond de proef 220 punten waard en hiermee werd de eerste plek bemachtigd. Met slechts 3 punten verschil werd Sofie op Tinky Winky tweede en de derde plaats ging naar Tessa op Toon met 213 punten.

Samen met Tinky Winky behaald Jackie voor haar F6 proef 225 punten en werd hiermee eerste. De tweede plaats was voor Danique op Share met 218 punten.

Voor Share had ook Pernille gekozen voor haar F7 proef. Met 226 punten werden zij eerste. Jytta liet zich niet van de wijs brengen toen er tijdens haar proef op Anton onverwachts een paard in de ring sprong. Voor hun proef kregen zij uiteindelijk 224 punten. Dit was goed voor een tweede plaats. Ramona had voor haar proef gekozen voor Fantomas en behaalde 208 punten en werd hiermee derde.

Guusje kwam alleen uit in de F8. Voor haar proef had ze gekozen voor Anton. Ze reden een keurige proef die de jury beloonde met 228 punten.

Enkele ruiters hadden er ook voor gekozen om een B proef te rijden. Met 190 punten werd Emma op Anton eerste. Isa had voor haar proef gekozen voor de nog onervaren Lina maar liet een nette proef zien en kreeg hiervoor 185,5 punten. Met 176,5 punten werd Daphne op Fantomas derde.

Het was een zeer geslaagde dag! De volgende wedstrijd zal plaatsen vinden na de zomervakantie. De exacte datum hiervoor is nog niet bekend.

Meer berichten