De Sint gaf alle lieve kindjes een handje.
De Sint gaf alle lieve kindjes een handje. Foto: Margreet Nagtegaal

Sinterklaas kreeg halve sleutel van het Pietenhuis

Algemeen

Net nadat Sinterklaas en zijn Pieten in feestend Oudewater waren binnengehaald werd de Sint een beetje boos op de burgemeester. Wat bleek? De burgemeester had een stuk van de chocoladesleutel opgegeten, hoe moesten de Sint en de Pieten nu het Pietenhuis in? Gelukkig kon de huispiet een reservesleutel vinden. Maar laten we bij het begin beginnen. Het was zaterdag 19 november groot feest in Oudewater. De Sint en heel veel Pieten kwamen met de Geelbuik en een paar andere bootjes onder grote belangstelling het stadje binnengevaren.

De sfeer was helemaal goed in de stad. Aan alle kanten stonden heel veel kinderen langs de kades en op de brug te popelen van verlangen omdat Sinterklaas weer zijn intocht zou doen. De danspietjes van Studio Max Dance deden alvast hun pietendans op het podium. Wachten duurt altijd lang. En op de Sint en zijn Pieten is dat niet anders. Nog maar een liedje en nog maar eens hard schreeuwen. En ja hoor, daar kwam eindelijk de Geelbuik onder de brug door om bij Roberto aan te meren. Burgemeester Danny de Vries stond de Sint daar vriendelijk op te wachten. Hij hield een doos in zijn hand. Toen alle Pieten uitgestapt waren was het gelijk een feestje op de Markt. Overal slingerden grote pakjes op de weg, kinderen die hun pepernotenzakje op hielden en overal heel veel Pieten waar je ook keek. Wat een dolle boel! Sinterklaas kon maar amper naar het podium komen omdat hij zoveel lieve kinderen onderweg zag staan. Wat zal Sinterklaas ervan hebben genoten dat hij zo welkom werd geheten in het stadje.

Een reservesleutel voor het Pietenhuis

Toen hij eindelijk op het podium stond, samen met de hoofdpiet, Sjors van Zandwijk die alles presenteerde en de burgemeester was het moment aangebroken dat de burgemeester de sleutel van het stadhuis overhandigde aan de Sint zodat het een aantal weken het Pietenverblijf kon zijn. De burgemeester lachte nog steeds vriendelijk en overhandigde de doos met de sleutel erin. “Ik heb er een klein stukje van opgegeten Sint, maar hij past vast nog wel.” Sinterklaas werd echt boos op de burgemeester. “Hoe moest dat nu?” Gelukkig was de huispiet ook aanwezig en na even zoeken had ze een reservesleutel gevonden. In optocht gingen ze daarna richting het Pietenhuis waar iedereen die wilde samen met de Sint op de foto kon. En daarnaast konden alle kinderen zien waar de pieten slapen en de pakjes inpakken. Op de Markt konden de kinderen alvast een verlanglijstje maken voor in hun schoen. Ze kregen van een Piet een wortel of wat hooi om ook in de schoen te doen. Er werden onder leiding van een paar muzikale Pieten sinterklaasliedjes geleerd en van een paar danspieten ook nog een dansjes. Dat alles maakte het tot een geweldige Sinterklaasintocht in Oudewater. Het was weer prima georganiseerd!

Margreet Nagtegaal

De Sint is boos op de burgemeesteromdat hij een stukje van de sleutel had gesnoept.
Veel kinderen gingen op de markt een verlanglijstje makenen versieren samen met Piet.
De danspietjes van Studio Max Dance.
De Sint komt aan in Oudewater.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Collectanten de straat op voor kinderen in armoede 1 uur geleden
Afbeelding
Enkeltje Holandija nu ook in Oudewater 18 uur geleden
Afbeelding
Taizé viering in Linschoten 23 uur geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren gisteren
Afbeelding
Plusdienst 'Geloof, Hoop & Liefde' 13 apr, 09:00
Afbeelding
In Memoriam: Piet Rutges (1949 - 2024) 12 apr, 19:00
Afbeelding
O.P.A. vijftig jaar! 12 apr, 18:00
De eerste bezoeker van het seizoen ontving enkele publicaties over het Gemaal en heerlijke koeken.
Amersfoort aan zee in Haastrecht 12 apr, 17:00