Sinterklaas komt naar Oudewater.
Sinterklaas komt naar Oudewater. Margreet Nagtegaal

Hij komt! Hij komt naar Oudewater! Die lieve goede Sint!

Algemeen

Na een aantal jaren is het eindelijk zover! Op zaterdag 19 november komt de Sint om 13.30 weer gewoon met de boot aan in het hartje van Oudewater. Drie jaar geleden kwamen de Sint en zijn gevolg voor het eerst aan op de Markt, ter hoogte van IJssalon Roberto. Ook dit jaar zal hij hier voet aan wal zetten. Hij zal natuurlijk verwelkomd worden door burgemeester Danny de Vries en vervolgens gaat het programma door op de Markt waar er verdere activiteiten plaatsvinden. Dus smeer jullie kelen en oefen nog even goed de Sinterklaasliedjes om de Sint en zijn Pieten uit volle borst toe te kunnen zingen als hij aankomt.

Programma

Het programma begint om 13.00 uur op de Markt met live verslag van Sjors van Zandwijk en dansen met Studio Max Dance. Rond 13.30 uur komen dan Sinterklaas en zijn Pieten aan op de Markt bij IJssalon Roberto.

Aansluitend is het ‘Schoen-zet-pret’ op de Markt. Wanneer Sinterklaas en de Pieten welkom zijn geheten in Oudewater zijn er leuke activiteiten te doen op de Markt. Verschillende Pieten kunnen de kinderen van alles leren. Hoe kun je het beste je schoen zetten? Hoe kun je je verlanglijstje pimpen? En de kinderen kunnen een echte pietendans leren. Uiteraard zijn deze activiteiten helemaal gratis.

Glutenvrije Piet

Ook aan de kinderen met een glutenallergie heeft de Sint gedacht. Tijdens de intocht is er één Piet die glutenvrije pepernoten uitdeelt. Zie ook het speciale artikel hierover en hoe je hem kunt herkennen.

Opening Pietenhuis

Voor iedereen die wel eens wil zien hoe de Pieten en Sinterklaas wonen en werken in Oudewater, gaat rond 14.30 uur het Pietenhuis (oude Stadhuis) open voor bezoek. De kinderen kunnen zien waar de cadeautjes worden ingepakt, de gedichten worden geschreven, de pepernoten worden gebakken en ze kunnen op de foto met Sinterklaas. Er is deze middag dus van alles te doen en te beleven samen met de Pieten en Sinterklaas.

Om 16.00 uur sluit het Pietenhuis en trekken Sinterklaas en de Pieten zich terug na een drukke, maar gezellige dag in Oudewater.

Margreet Nagtegaal

Afbeelding
Haastrechtse Rommelmarkt 4 uur geleden
Afbeelding
WBO ondernemersvrouwen 5 uur geleden
Afbeelding
De Spel Verhuur Centrale stopt 6 uur geleden
Afbeelding
Koeiendans in Montfoort 9 uur geleden
Afbeelding
Fietsontdekdag in Montfoort 11 uur geleden
Connie Kolfschoten-Verhoef.
EHBO'ers geëerd voor inzet 13 uur geleden
Afbeelding
Evensong in Oudewater 14 uur geleden
Afbeelding
'De zorgzame buurt' start eerste pilot 17 apr, 19:00