Afbeelding
Mireille van der Ham

Gelukkig ook in Haastrecht weer aangekomen

Algemeen

Magisch feest voor jong en oud

Social media en kranten stonden afgelopen week vol met de spanning rondom het sinterklaasjournaal. In de aflevering van donderdagavond was te zien hoe de stoomboot naar de bodem van de oceaan zonk. Vele kinderen van slag, ouders not amused. Maar gelukkig kwam het goed. Sinterklaas wist, met ander vervoer in de vorm van zijn eigen vliegtuig, naar Nederland te komen en op tijd op de boot te stappen in Nederland.

Warmste 12 november

Op deze zeer zonnige zaterdag verzamelden veel ouders en grootouders zich met hun (klein)kinderen bij de brug aan de IJssel in Haastrecht. Sinterklaas zou dit jaar een uur vroeger aankomen dan eerdere jaren. Met de gezellige muziek van Muziekverenging Concordia erbij zongen de kinderen en ook zeker de volwassenen uit volle borst de bekende liedjes mee. Vorig jaar had de boot met een kapotte brug te kampen, waardoor het geduld van alle kindjes op de proef werd gesteld. Dit jaar verliep de reis van de Sint en zijn pieten eenmaal in Haastrecht zo vlot, dat het zingen en roepen tijdens het wachten al snel beloond werd. De gespannen gezichtjes maakten plaats voor een flink gejuich toen de boot eenmaal in zicht was. Meester Dennis vermaakte de kinderen tijdens het wachten op de Sint en verwelkomde de Goedheiligman toen de boot aanmeerde.

Ontvangst

Sinterklaas en zijn gevolg liepen langzaam tussen de enthousiaste toeschouwers door, waarbij de pieten de kinderen voorzagen van een lekker zakje kruid- en pepernoten. Ook was er tijd voor een hand van Sinterklaas of om even op de foto te gaan met wat pieten. Op het bordes van Het Raedthuys werd Sinterklaas verwelkomd en toegesproken door Meester Dennis, Wethouder Irma Bultman en Adri Bakker.

Pietendisco

Na de officiële ontvangst werden zowel de Sint en de pieten als de overige aanwezigen naar De ThuisHaven begeleid. Twee verkeersregelaars leidden het geheel in goede banen. Zij hadden de soms wat lastige taak om automobilisten en ander verkeer te vertellen dat de ophaalbrug afgesloten was voor verkeer vanwege de aankomst van de Sint. Gelukkig was er vooral veel begrip en zoals één van de verkeersregelaars verwoorde: “Oudere mensen op de fiets stopten maar al te graag. Bij het benoemen van het woord Sint werd er een twinkeling in de ogen zichtbaar met de woorden: leuk voor de kleine kinderen.” Bij gebrek aan vrijwilligers werden de verkeersregelaars geholpen door twee agenten.

In de ThuisHaven konden de kinderen een hand en hun tekening geven aan Sinterklaas en ontvingen daarbij een grote speculaaspop. Vanaf 14.00 uur konden de kinderen en de pieten los tijdens de pietendisco, wat voor een groot feest in Haastrecht zorgde.

Mireille van der Ham

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Waarom De Pelikaan niet verloren mag gaan 7 uur geleden
Afbeelding
‘t Kaasmeisje, meer dan alleen kaas 8 uur geleden
Afbeelding
Boer Koos van der Wind uit Montfoort is continu bezig met verduurzaming 9 uur geleden
Afbeelding
Verenigingen verpulveren Grote Clubactie 12 uur geleden
Afbeelding
Winterconcert Linfano 14 uur geleden
Afbeelding
Help de bakkersexpositie compleet te maken 17 uur geleden
Afbeelding
Tour de Boer landt in Polsbroek 8 dec, 19:00
Afbeelding
Wintertentoonstelling 2022-2023 bij Sille Gallery 8 dec, 18:00