Afbeelding
pr

Van uw Wijkagent

Algemeen

Hallo Oudewater, vandaag heb ik het genoegen om mij tot u te richten. Een jaar geleden, op 11 september 2021, mocht ik uw wijkagent worden. En het was een bijzonder eerste jaar!

Bij mijn start was er, door coronamaatregelen, geen ouderwets en beproefd ‘de straat op en handen schudden’ bij. Bewoners ontmoeten was dus een stuk lastiger. Maar gelukkig is het niet onmogelijk gebleken!

Ik ontdekte de betrokkenheid van Oudewaternaren, u bent er voor elkaar en dat bewonder ik zeer. En ik zag dat Oudewaternaren oprechte, daadkrachtige lieden zijn, die zich durven uit te spreken over zaken die hen aan het hart gaan. Harde werkers die genieten van het leven. Dit is het beeld dat bij mij is ontstaan van Oudewater en de ‘geelbuiken’ na een jaar in uw midden te mogen verblijven.

De komende tijd wil ik nog meer mensen leren kennen om u nog beter van dienst te zijn. Vorkje Prikken, van collega-wijkagent Michel, zal daar mooi aan bijdragen. Ambities hebben we ook genoeg. Als wijkagenten zijn wij dagelijks bezig met veiligheid en hulpverlening. Daarnaast ontwikkelen we projecten waarmee we nog beter in verbinding willen komen met allerlei mensen of gemeenschappen in Oudewater.

Ik wil iedereen heel hartelijk bedanken voor de warme ontvangst. Vanaf de allereerste dag voelde ik mij zeer welkom in Oudewater. Dat motiveert mij elke dag opnieuw tot het bot om mij maximaal voor u in te zetten. Vele mensen en netwerkpartners hebben een speciale plek gekregen maar ik wil mij in dit ingezonden stukje schrijven richten tot één iemand in het bijzonder.

In het bijzonder wil ik namelijk mijn collega Michel bedanken. Pas toen ik in zijn schoenen ben gaan lopen als wijkagent Oudewater, ben ik gaan inzien hoezeer hij zich al jaren onafgebroken inzet voor de stad en de inwoners en met hoeveel overtuiging hij dit doet. Vanaf de allereerste dag maakte hij mij deelgenoot van al zijn opgedane kennis van het reilen en zeilen in Oudewater. Zodat we samen zoveel mogelijk voor u kunnen betekenen.

Is dan alles alleen maar hosanna en mooi nieuws? Nee, Oudewater is niet immuun voor problemen. Ook afgelopen jaar zijn er verdrietige en moeilijke momenten geweest. Toch denk ik daardoor niet dat Oudewater onveilig is of dat u zich onveilig hoeft te voelen. Natuurlijk is het wel zaak om er met elkaar alert op te zijn dat Oudewater ook veilig blijft. Daarvoor hebben we u nodig! Want te veel horen wij nog achteraf dat incidenten zich hebben voorgedaan als verdachte situaties die uitstekend via 112 gemeld hadden mogen worden. Liever belt u een keer te veel dan te weinig.

Meld misstanden ook altijd, want als wijkagenten goed geïnformeerd zijn, kunnen wij zaken ook op een juiste manier aanpakken.

Bel bij spoed altijd 112 en anders 0900 8844 of kijk op politie.nl. Anoniem melding doen kan ook, via 0800 7000 of op de website
www.meldmisdaadanoniem.nl. Alvast bedankt!

Wilt u weten wat wij in of om Oudewater beleven?
Volg ons dan op instagram met ons account Wijkagent_Oudewater

Oudewater, onwijs bedankt voor uw ontvangst, gastvrijheid en vertrouwen. Ik hoop dat ik nog lang uw wijkagent mag zijn en blijf mij voor u en uw veiligheid inzetten.

Een hartelijke groet,
Rob Freyee
Wijkagent Oudewater

Afbeelding
Festival Verhalen tussen Oud en Nieuw 4 uur geleden
Afbeelding
Expositie 'Het verloren doek' 6 uur geleden
Afbeelding
Verenigingen verbreken miljoenenrecord; recordopbrengst voor FC Oudewater 11 uur geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 14 uur geleden
Afbeelding
Een Luisterend Oor 10 dec., 19:00
Afbeelding
Kerst met de kerstman en -mutsen 10 dec., 17:00
Afbeelding
Alzheimer Café regio Woerden 10 dec., 12:00
Afbeelding
Curlingseizoen van start in Montfoort 9 dec., 19:00