De wijkagenten Rob en Michel komen graag bij u eten.
De wijkagenten Rob en Michel komen graag bij u eten. Margreet Nagtegaal

Vorkje prikken met uw wijkagenten

Algemeen

Het is alweer vier jaar geleden dat wijkagent Michel, in het prachtige Oudewater kwam werken. In onderstaand artikel blikt hij graag even terug op deze jaren maar hij wil ook een ludieke actie starten om in gesprek te gaan met iedereen die dat graag wil. Hij nodigt zichzelf als het ware uit, bij u aan tafel. Zowel Michel als Rob, de nieuwe wijkagent, willen graag een vorkje met u mee prikken. Om tijdens het eten van gedachten te wisselen over veiligheid, over vragen, over alles wat u met de wijkagent zou willen bespreken. Wie nodigt hen uit aan tafel?

Eerst even terugblikken. Na een gedegen overdracht door de vorige wijkagenten Frans en Marc, begon Michel als wijkagent tegelijkertijd met collega Atie. Ze gingen er destijds beiden met een open blik in. Ondanks de opgedane ervaringen als wijkagent, was Oudewater toch een onbekend speelveld voor hen. Al snel raakten ze gewend en zelfs verliefd op het o, zo prachtige Oudewater!

Ze maakten kennis met de partners en bewoners in de stad en kregen meer kennis van het gebied en de zaken die er speelden. Michel noemt dat: “Investeren in de wijk en haar bewoners.”

Zo is er de afgelopen jaren behoorlijk wat werk verzet. Een voorbeeld hiervan is het project Meld Misdaad Anoniem in Oudewater. Dat werd goed op de kaart gezet. En niet geheel zonder resultaat, er is duidelijk een stijging te zien van het aantal anonieme meldingen. “Een belangrijke ontwikkeling, want die meldingen worden door ons opgepakt en getoetst op haalbaarheid om er met succes een vervolg aan te kunnen geven.”

Maar ook whatsapp buurtpreventie is samen met de belangrijke hulp van bewoners en gemeente een geheel nieuw leven ingeblazen. “De dekking in Oudewater met whatsapp buurtpreventie is groot en het effect enorm. Iets waar jullie als bewoners trots op mogen zijn.” Ook het project ‘camera in beeld’ waarin bedrijven en particulieren hun camera’s in de politiedatabase kunnen aanmelden, was een succes.

Halverwege 2020 vond wijkagent Atie een andere baan bij de politie, aldus Michel. Daarmee kwam hier in Oudewater een pittige tijd qua werkzaamheden. Collega Roelof liep hier stage en ondersteunde hier een periode. Dat was wel nodig. Na de zomervakantie van 2021 kreeg de gemeente Oudewater weer twee wijkagenten. Met de komst van Rob draait het team weer op volle kracht. Michel: “Wij ervaren nu de ruimte om steeds meer aanwezig te zijn in de wijk, iets wat jullie allen ten goede komt. Het samenwerken bevalt goed. En Rob was voor mij ook geen onbekende, ik kende hem al vanuit zijn politiewerkzaamheden die hij verrichtte in IJsselstein voor ons basisteam.”

Ze werken hier beiden met veel plezier en zetten het werk voor Oudewater de komende jaren voort. Dat is in ieder geval de insteek. Maar naast verbreding van hun positie, willen ze ook graag inhoudelijk verdieping zoeken. En daarom bedachten ze een ludiek project: ‘Vorkje Prikken’. Het betekent zoveel dat ze graag aanschuiven bij u aan tafel en een vorkje mee prikken.

Want juist tijdens het eten heb je de mooiste gesprekken. Nodig hen eens uit om bij u te komen te eten. “Terwijl we genieten van uw kookkunst, en het mag natuurlijk ook heel eenvoudig, kunnen we het eens hebben over de veiligheid in uw wijk en uw verwachtingspatroon van de politie.”

Meld je aan bij vorkjeprikoudewater@hotmail.com. Dan maken de wijkagenten graag tijd vrij om bij u te komen eten. Wijkagenten Oudewater Michel en Rob hebben er zin in.

Margreet Nagtegaal

Afbeelding
Dichterbij Paulina 44 minuten geleden
Afbeelding
Spaaractie met veel enthousiasme ontvangen! 1 uur geleden
Afbeelding
Opeens is het seizoen voorbij voor VVL 2 uur geleden
Afbeelding
De competitie is gespeeld; De laatste verslagen 6 uur geleden
Afbeelding
Dijk- en oeververbetering Gekanaliseerde Hollandsche IJssel Willeskop 7 uur geleden
Afbeelding
Open muziekochtend bij muziekvereniging Concordia in Haastrecht gisteren
Afbeelding
Suppen voor een schone IJssel 29 mei, 19:00
Afbeelding
Klimop 29 mei, 17:00