Afbeelding

(On-)veiligheid Lijnbaan Oudewater

Algemeen

De afgelopen jaren heb ik de Gemeente Oudewater verschillende keren gewezen op de onveilige situatie van de oversteekplaats voor schoolkinderen op de Lijnbaan nabij de Strengen.

Na veel klachten hierover (niet alleen van mij) is er een wijkbijeenkomst geweest in het Cultuurhuis. De (toenmalige) burgemeester was daarbij aanwezig. Ik heb toen voorgesteld om naast de oversteekplaats voor fietsers een zebrapad aan te leggen. Maar dat was volgens de vertegenwoordiger van de gemeente niet mogelijk omdat het hier een 30 km zone betreft.

Toch is deze combinatie van oversteekplaats en zebrapad verderop, namelijk bij de weg naar de sporthal al jaren wèl aanwezig! Het enige resultaat van die avond was dat er twee nogal klein uitgevallen Dick Bruna bordjes bij de oversteekplaats van de school geplaatst zijn. Elders (in Vinkeveen) zag ik bijvoorbeeld bij een school twee grote borden met vermelding: ‘LANGZAAM RIJDEN, OVERSTEEKPLAATS SCHOOLKINDEREN’. Volgens mij een veel effectievere oplossing. Op dit gedeelte van de Lijnbaan wordt vaak veel te hard gereden, en kinderen van deze leeftijd letten niet altijd op!

Op 30 juni j.l. heb ik de gemeente Oudewater opnieuw telefonisch benaderd met de erg onveilige situatie op de kruising Lijnbaan - Vierbergenweg. Daar is de begroeiing tussen fietspad en rijweg zo hoog dat je komend vanaf de Lijnbaan het verkeer vanuit Papekop, en komend vanuit het centrum de fietsers vanuit dezelfde richting niet kunt zien aankomen. Het is mij al vaker overkomen dat ik op het fietspad stil moest staan om een aanrijding te voorkomen, en het heeft mij twee keer bijna een aanrijding opgeleverd.

Op 30 juni kreeg ik keurig een bevestiging van de Gemeente Oudewater van mijn melding met nr. Z/21/020347 en de volgende dag vanuit Woerden. Daarna gebeurde er niets.

Ik heb nog twee keer naar de gemeente gebeld. Er zou contact met mij worden opgenomen. Maar nee, oorverdovende stilte. Het is inmiddels eind augustus.

Deze week voor de derde keer geprobeerd. Ik kreeg iemand uit Woerden aan de telefoon die me vertelde dat er geen budget voor was en dat er over twee weken een keer gemaaid ging worden. Niet belangrijk genoeg dus. Maar bij de rotondes zijn wèl stroken begroeiing gemaaid met het oog op uitzicht en veiligheid.

Kan iemand mij uitleggen waar hier de verantwoordelijkheid van de Gemeente Oudewater ligt voor de veiligheid van haar burgers? Of zijn wij een appendix van Woerden geworden?

Naam van de inzender bij de redactie bekend.

Noot van de redactie: Gemeente Oudewater ga eens kijken in Montfoort waar in een vergelijkbare situaties het initiatief ‘Hartjes op de fiets’ de veiligheid van schoolgaande kinderen onontkoombaar op de kaart gezet heeft.

Suzanne Pruijssers vertelt de vele aanwezigen over de Palliatieve zorg.
Zorg rondom levenseinde bespreekbaar maken 38 minuten geleden
Afbeelding
Kruiswegviering 1 uur geleden
Afbeelding
Open Dag bij SVO met Christian Haasjes 1 uur geleden
Afbeelding
Boomband spijkeren 4 uur geleden
Afbeelding
Kruiswegviering 6 uur geleden
Afbeelding
Oud IJzer actie Ons Genoegen 9 uur geleden
Een foto van het team. Helaas was Norah afwezig.Boven: Frank, Cees, Selina, Isa, Shewit, Liv, Jasmijn, Charlie, Guido.Onder: Fabiënne, Olivia, Eva, Amber, Fayenne.
Montfoortse MO11-1 stelt kampioenschap veilig 23 uur geleden
Afbeelding
Ouderen-zangmiddag in Linschoten 27 mrt, 17:00