Met Krijn van Muiswinkel ging het‘heel goed’ op het podium.
Met Krijn van Muiswinkel ging het‘heel goed’ op het podium. pr

Prijzenregen in Herwijnen

Algemeen

Slechts een kleine delegatie van de wedstrijdgroep van SVO verscheen zaterdagochtend aan de start van de skeelerwedstrijd in Herwijnen. Maar de prestaties van de negen deelnemende SVO-ers logen er niet om. De rijders in de blauw-wit-rode pakken zorgden voor flink wat spektakel op de gecombineerde wedstrijd van de Dave van Dam Inlinecup en de Regio Competitie Zuid. Het leidde tot een flinke prijzenregen.

Festivalterrein

Vanwege de dreigende regen begon het terrein van schaatsvereniging D’n Ouwe Driel in Herwijnen al vroeg in de ochtend op een festivalterrein te lijken. Binnen de kortste keren werd iedere vrije meter benut om tenten op te zetten om de rijders droog te houden. Maar hoewel de donkere wolken zich met grote regelmaat samenpakten boven de met fruitbomen omgeven skeelerbaan bleef het bij slechts een enkele bui. Wel was de baan nat en zelfs met regenwielen bleek deze spekglad te zijn. Desondanks hoefden zich slechts twee rijders bij de EHBO te melden wegens een valpartij. Een van de ongelukkigen was Woerdenaar Dave van der Born. Hij was de dag goed begonnen met de derde tijd op de sprint en ook bij de series eindigde hij als derde. Helaas kwam hij door zijn valpartij tijdens de marathon niet verder dan een vijfde plaats in het dagklassement. De zege in dit klassement ging naar zijn clubgenoot Roan Vos. Met een rondetijd van 30,596 was hij de snelste sprinter van de dag.

Montfoort in de hoofdrol

Opvallend was het aantal rijders uit het voor de speaker zeer waarschijnlijk onbekende Montfoort. Liene Peenstra, net terugkomend van een tweedaags schoolkamp, liet de kaas niet van haar brood eten. Ondanks haar vermoeidheid wist ze keer op keer de uit Oosterhout afkomstige Fenna Oosterhout nipt voor te blijven. De luide aanmoedigingen van het publiek vanaf de zijkant hielpen haar daar zichtbaar bij. Liene nam net als Roan de gouden medaille in ontvangst.

De eveneens uit Montfoort komende Koen Roeloffzen was niet helemaal fit, maar wist zichzelf voortdurend op te peppen en ook hij mocht na afloop de hoogste trede van het podium betreden. Zijn gejuich toen hij de gewonnen cadeaubon van McDonalds bij de verloting in ontvangst nam deed echter vermoeden dat het goud slechts bijzaak was.

Jeanne Geelkerken, dit seizoen voor het eerst rijdend bij de wedstrijdgroep, reed een mooie constante race. Ze was dan ook blij met een keurige achtste plaats en het gewonnen polsbandje van Dave van Dam, sponsor van de cup.

Sverre Peenstra had het zwaarder dan zus Liene met een paar geduchte tegenstanders. Onder luide aanmoedigingen streed hij voor wat hij waard was. Sverre werd zesde in het dagklassement.

Meike van Straalen, de laatste uit Montfoort afkomstige rijdster, reed een verrassend sterke race. Ze liet op de lange afstanden zien een uitstekend uithoudingsvermogen te hebben en door het spelen van een tactisch spel kon zij haar concurrent uitschakelen voor een podiumplek. Met een glimlach van oor tot oor nam Meike het brons in ontvangst.

Dubbel goud

Vanwege het beperkte aantal deelnemers bij de Junioren A streden de dames en heren tegelijkertijd in de series. Hoewel de prijzen netjes per categorie verdeeld werden, mochten Fleur Visser en Krijn van Muiswinkel wel samen het podium beklimmen. Voor Fleur was er zilver. Krijn viel extra goed in de prijzen. Hij nam niet alleen het goud mee naar huis, maar mocht ook nog eens zijn armen om de twee dames naast zich op het podium slaan. Toen de speaker vroeg hoe dat voelde was zijn antwoord: “Heel goed!” De enorme lach die opsteeg vanaf het podium en vanuit het publiek was meer dan goud waard en benadrukte de gedachte die hoog in het vaandel stond bij de organisatie deze dag: het gaat niet om het winnen, maar om het plezier!

Meike van Straalen.
Afbeelding
Stapje voor stapje breidt het damesvoetbal bij FC Oudewater uit 12 uur geleden
Afbeelding
'Montfoort Wandelt' door... 13 uur geleden
Afbeelding
Opbrengst collecte KWF 14 uur geleden
Afbeelding
Sluitende begroting voor de gemeente Krimpenerwaard 21 uur geleden
Afbeelding
VLAS, nieuw ouderinitiatief voor kinderen met zorg 30 sep., 19:00
Afbeelding
Week tegen eenzaamheid in de Krimpenerwaard 30 sep., 14:00
Afbeelding
Woonwagen- en standplaatsenbeleid 30 sep., 12:00
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 30 sep., 10:00