Met een diploma en een medaille verliet iedereen tevreden de skeelerbaan.
Met een diploma en een medaille verliet iedereen tevreden de skeelerbaan. pr

Fantastische afsluiting van het skeelerseizoen

Algemeen

Ondanks alle coronabeperkende maatregelen kon er dit seizoen toch een viertal onderlinge wedstrijdjes, genaamd Skate4, georganiseerd worden voor de jeugdskaters van SVO. De derde wedstrijd viel helaas letterlijk in het water, omdat een flinke onweers- en regenbui zich vlak voor aanvang precies boven de skeelerbaan uitstortte. Op zaterdag 25 september was het echter prachtig weer en stond niets meer in de weg om er een fantastische afsluiting van het skeelerseizoen van te maken. De laatste wedstrijd van Skate4 werd gecombineerd met de diploma-uitreiking, die jaarlijks aan het eind van het seizoen plaatsvindt. Gedurende de trainingen wordt er door de trainers goed gekeken welke technieken de skaters beheersen en wordt er regelmatig geklokt hoe snel een ronde gereden wordt. Dit tezamen resulteert in een niveau dat weergegeven wordt op het diploma.

Afgelopen zaterdag konden de skaters middels het rijden van onderlinge wedstrijdjes aan het toegestroomde publiek laten zien welke vooruitgang zij het afgelopen seizoen geboekt hadden.

Er werd gestart met het rijden van een hele ronde door alle 36 deelnemende jeugdskaters. In rap tempo werden alle rondes gereden. Jordy Kemp liet met zijn tijd van 26.37 sec zien dat hij klaar is om de overstap naar de wedstrijdgroep te gaan maken. Lauren de Wit kwam ten val, maar nadat zij door de EHBO weer opgelapt was, verscheen zij heel dapper opnieuw aan de start om haar ronde nogmaals te rijden. De Montfoortse Liene Peenstra kwam regelrecht vanuit een hockeywedstrijd naar de baan. De speaker roemde haar niet alleen vanwege de razendsnelle tijd die zij neerzette, maar ook vanwege het feit dat het nooit eerder in de geschiedenis van SVO voor is gekomen dat iemand een skeelerwedstrijd reed in een hockeytenue.

De series werden gereden tegen rijders van een gelijkwaardig niveau. Dit leverde veelal een spannende strijd op. Diverse rijders lieten zien behoorlijk aan elkaar gewaagd te zijn. De uit Woerden afkomstige Fien Halverhout maakte al meteen bij de start een schuiver, maar herpakte zich. Ze stond meteen op en onder luide aanmoedigingen van het publiek wist zij ondanks haar opgelopen achterstand meerdere tegenstanders in te halen en als tweede over de streep te komen.

De derde rit moest worden stilgelegd vanwege een valpartij. Maar liefst drie rijders duikelden over elkaar heen. Een van de rijders toonde met zijn kennismaking met het asfalt maar weer eens aan dat het dragen van een helm tijdens het skaten ontzettend belangrijk is. Dankzij de helm, die dusdanig beschadigd was dat hij niet meer bruikbaar is, is hem hoofdletsel bespaard gebleven en kon hij even later opnieuw, met een geleende helm, aan de start verschijnen. Voor moeder de Wit zat de schrik er inmiddels goed in. Nadat eerst dochter Lauren een bezoekje aan de EHBO gebracht had, was het nu de beurt aan oudste dochter Noor. Maar ook zij liet zien een echte doorzetter te zijn en reed, hoewel een beetje gehavend én enigszins voorzichtig, haar serie ook gewoon opnieuw.

De middag werd afgesloten met een estafette en voor de liefhebbers nog een minimarathon van vijf rondes. Het was wederom Jordy Kemp die liet zien behoorlijk wat in zijn mars te hebben en met een ruime voorsprong kon hij ook op dit onderdeel de winst op zijn naam schrijven. Noa van der Kuur was het eerste meisje dat over de streep kwam.

Met een diploma en een medaille verliet iedereen tevreden de skeelerbaan. Voorlopig gaan de skates de kast in en gaan de jeugdschaatsers vanaf 2 oktober wekelijks naar de Vechtsebanen om de schaatstechnieken te verbeteren.

Afbeelding
Deze week in Concordia 2 minuten geleden
Afbeelding
Geen amusementswaarde en geen punten 2 uur geleden
Afbeelding
Voetbalverslagen en voetbalprogramma 3 uur geleden
Afbeelding
Hoge opkomst bij de Kamerverkiezingen in Haastrecht en gehele Krimpenerwaard 17 uur geleden
Afbeelding
Stemmen tellen 18 uur geleden
Afbeelding
Aankomst in Oudewater als vanouds 19 uur geleden
Afbeelding
Horen, zien en toch zwijgen 20 uur geleden
Afbeelding
Geen amusementswaarde en geen punten 20 uur geleden