Op de voorste rij de SVO'ers Isa van den Berg, Daphne van Kooten en Vita van Deuren.
Op de voorste rij de SVO'ers Isa van den Berg, Daphne van Kooten en Vita van Deuren. pr

Winst en podiumplaatsen voor SVO’ers op skeelerpiste Rotterdam

Algemeen

Geknokt, dat werd er afgelopen zaterdag op de 200-meterpiste in Rotterdam. Niet alleen winnaars Vita van Deuren en Roan Vos lieten zich van hun beste kans zien, iedere SVO-rijder reed voor wat ie waard was op de supersnelle en soms supergladde baan.

Het zou een mooie dag worden met een stralende zon, maar met die voorspelling hielden de weergoden geen rekening: met hier en daar een bui werden broodnodige vaardigheden van de rijders gevraagd. De 200-meter tijdrit werd nog droog afgelegd en gaf de rijders de gelegenheid aan de piste met aflopende bochten te wennen. Het was de afstand waar Vita van Deuren en Roan Vos met de winst de toon zetten en een aantal op de piste debuterende SVO’ers zoals Jordy Kemp en Noa van der Kuur vast aan de baan konden wennen.

De goede uitslagen op de 200 meter werden meegenomen naar de 500 meter, waar Daphne van Kooten in een fel gevecht met Vita nét op de streep het onderspit moest delven. Isa van den Berg finishte in dezelfde A-finale op een keurige vijfde plek en Salomé de Bruin liet in de B-finale aan de rest van de rijders zien hoe je een aanval opzet én met succes afwerkt. Eerder had Julie van de Ridder bij de pupillen haar C-finalerit gewonnen en had Koen Roeloffzen op het inmiddels natte asfalt met een indrukwekkende achtervolging de tweede plek gepakt in zijn categorie.

Bij de junioren-dames liet Fleur Visser zien over stalen zenuwen te beschikken, door op een glibberig natte baan vol het gevecht aan te gaan. Ook Dave van den Born en Joran Koning vlogen er gewoon vol in. Koning verschalkte in de volle finale nog net zijn tegenstander, maar hield geen rekening met de uitschuifbenen van Roan Vos, die met een spagaatfinish ook hier de ritwinst opeiste.

De puntenkoers werd na een regenpauze op een snel opdrogende baan afgewerkt. Bij de pupillen startten de jongens achter de meisjes. Julie van de Ridder had een uitstekende start, maar Koen Roeloffzen werd alweer tot een inhaalrace gedwongen. Dankzij een sterke motor en een uitstekende conditie wist hij vervolgens de ene na de andere tegenstander te achterhalen en werd indrukwekkend derde.

De andere categorieën startten omwille van de tijd samen, wat door het grote niveauverschil chaotische taferelen opleverde. Meike van Straalen reed na ziekte een knappe race, waar Daphne na een lange uitputtende demarrage nét naast de eerste plek greep en met de tweede plek op het dagpodium genoegen moest nemen.

Roan, Joran en Dave moesten in de puntenkoers strijden om de overige podiumplaatsen, nadat hun naaste concurrent Jim Hartveld met de snellere junioren-jongens mee was gesprongen. Het was Joran Koning die in de sprint Roan wist te verslaan, Dave van de Born volgde op een knappe vierde plek. Roan legde met zijn derde plek beslag op het dagklassement Joran stond met een tweede plek naast hem op het podium. Koen Roeloffzen veroverde in zijn categorie het brons.

Afbeelding
Taizéviering in Haasrecht 2 uur geleden
Afbeelding
Kostschool in Oudewater van binnenuit 16 uur geleden
Afbeelding
Muziekduo Katakat treedt op in de soos 23 uur geleden
Afbeelding
Psalmzangavond met bovenstem in Montfoort 23 feb, 09:00
Het natuurgebied Bilwijk is niet langer toegankelijk voor honden.
Honden niet meer toegestaan in natuurgebied Bilwijk 22 feb, 19:00
Afbeelding
Benschopse vrouwen samen op weg naar Pasen 22 feb, 17:00
Afbeelding
Alle kinderen in Montfoort een zwemdiploma 22 feb, 12:00
Daphne van Kooten.
Debuut en vijfmaal goud bij Nederlandse Kampioenschappen 22 feb, 09:00