Dave van der Born, Roan Vos, Rephaël Boef en Marieke de Kruijff.
Dave van der Born, Roan Vos, Rephaël Boef en Marieke de Kruijff. pr

Twee wedstrijden in twee dagen

Algemeen

Met de eerste Jumbo Blankestijn Cup op de eigen baan en een wedstrijd in de Dave van Dam-cup in Zeist, hadden de wedstrijdrijders van SVO dit weekend een vol programma.

Een onderlinge clubwedstrijd was het niet, dankzij een handjevol rijders van Lek en Linge uit Culemborg, maar het was toch voor het rood-wit-blauw van SVO dat vrijdagavond op het Statenland de klok sloeg. De eerste wedstrijden in de Jumbo-Blankestijn Cup, bedoeld om wedstrijdrijders én jeugdrijders die ‘s een wedstrijdje willen proberen, waren er niet minder spannend om, mét de nodige verrassingen. Het was vooral kadetten-rijder Dave van de Born die zichzelf, maar ook zijn concurrenten verraste door zowel de flying lap als de race over 5 ronden te winnen. Hiermee liet hij zelfs senior Raphael Boef achter zich, die zijn eerste wedstrijd reed sinds het EK in Portugal, waar hij zich door een val zwaar blesseerde.

Bij de aspiranten maakte Rosan Oosterlaken haar belofte van een week eerder waar, door haar races met overmacht te winnen. ‘Het was te makkelijk’, was haar genadeloze analyse na afloop. Ook Daphne van Kooten liet zien dat het met de vorm wel goed zit, door alle afstanden in haar klasse te winnen.

Dave van Dam-cup Zeist

Een dag later kon een aantal rijders weer aan de bak voor de Dave van Dam-cup in Zeist. Een ietwat onduidelijk programma zorgde voor verwarring bij de rijders, zeker toen besloten werd de slalom, normaal gesproken alleen bedoeld voor de kleinsten, aan het programma toe te voegen én te laten meetellen voor het klassement.

Dave van de Born was overduidelijk van plan zijn goede vorm om te zetten in klinkend metaal en werd netjes tweede op de onelap, op de voet gevolgd door clubgenoot Roan Vos. Beide heren deden met een derde en een vierde plaats ook op de 1000 meter goede zaken. Hetzelfde gold voor Sverre Peenstra, die met twee tweede plaatsen mooi zicht had op het podium, net als Julie van de Ridder, die twee keer derde werd.

In de gecombineerde dames junioren- en senioren was het Roosmarijn van der Vaart die er geen twijfel over liet bestaan wie de sterkste was. Ze won beide afstanden met overmacht. Hetzelfde gold voor Lien Peenstra, die direct bij de start al zoveel voorsprong nam, dat de tegenstanders het nakijken hadden. Salomé de Bruin liet met een mooie constante uitslag zien dat ze na wat fysieke tegenslag op de weg terug is en ook Fleur Visser en Jordy Kemp streden voor iedere meter. Helaas moest Meike van Straalen na een afstand opgeven door ziekte.

Met de nodige podiumplekken in het vizier, moest er nog wel een slalom worden gereden. Helaas kostte dat zowel Julie van de Ridder als Sverre Peenstra het podium, maar zus Liene maakte dit weer goed door ook dit onderdeel te winnen. Ook Roosmarijn van der Vaart liet zien de indoorlessen uit het verleden goed te hebben onthouden: ze won met de slalom ook haar derde afstand.

Isa van den Berg, Meike van Straalen en Fleur Visser.
Rianne Coljé, Roan Vos, Daphne van Kooten, Dave van der Born, Marieke de Kruijff, Rephaël Boef en Vita van Deuren.
Team Puzzelpoezen.
Puzzelkampioenschap in Dorpshuis De Vaart 3 uur geleden
Afbeelding
Bianca Tettero en de ReadShop 4 uur geleden
Suzanne Pruijssers vertelt de vele aanwezigen over de Palliatieve zorg.
Zorg rondom levenseinde bespreekbaar maken 5 uur geleden
Afbeelding
Kruiswegviering 6 uur geleden
Afbeelding
Open Dag bij SVO met Christian Haasjes 6 uur geleden
Afbeelding
Boomband spijkeren 9 uur geleden
Afbeelding
Kruiswegviering 11 uur geleden
Afbeelding
Oud IJzer actie Ons Genoegen 14 uur geleden