Afbeelding
pr

Elf keer podium voor thuisrijders SVO

Algemeen

Het is een indrukwekkend gezicht, als de rood-wit-blauwe SVO-trein over de thuisbaan op het Statenland in Oudewater slingert. De zeventien rijders zijn vastbesloten om er een mooie dag van te maken én, als het even kan, wat podiumplaatsen te pakken bij deze derde wedstrijd van de Dave van Dam Inline-cup; maar vooral om te genieten met elkaar.

Als je ergens goed voor de dag wil komen, dan is dat natuurlijk op je thuisbaan, was de gedachte bij flink wat SVO-rijders. Onder het toeziend oog van vrienden en familie doe je net even dat ene stapje meer. Onderaan de streep leverde het de wedstrijdrijders van de SVO liefst elf medailles en zeventien blije gezichten op. Helaas moest Marieke de Kruijff, na een vervelende valpartij bij het inrijden, vroegtijdig het feestje verlaten.

17.405

Gelijk al op de 200-meter, waar de rijders vrij baan krijgen om een zo snel mogelijk rondje te rijden, lieten de SVO’ers zien dat het rijden op hún thuisbaan een kunst apart is. Met de wind in de rug met een noodvaart op de bocht af, was voor hen een koud kunstje, waar tegenstanders van andere clubs worstelden met het aansnijden. Dat de meeste SVO’ers harder gingen dan ooit en bijna allemaal een pr reden, zette de tegenstanders al helemaal op achterstand. Cas van Deuren reed met 17.405 de snelste tijd van de dag, maar ook Roan Vos deed bij de kadetten goede zaken met zijn pr van 18.176. Hij schudde even met het hoofd, want hij had zijn zinnen gezet op een tijd onder de 18 seconden, maar met de winnende tijd op zak brak zijn vertrouwde grijns al snel weer door. Ook Daphne van Kooten en Vita van Deuren uit Montfoort maakten grote indruk met allebei een tijd onder de 19 seconden, waarbij Vita met een tiende verschil haar concurrent én goeie vriendin voor bleef. Liene Peenstra maakte het winnende Montfoortse trio compleet door in haar klasse met overmacht de race te winnen. Fleur Visser verraste vooral zichzelf door eindelijk ónder de 20 seconden te rijden en daarmee knap de rit te winnen. Rosan Oosterlaken kwam bij de een-na-jongste categorie net twee tienden van een seconde tekort voor de gedroomde winst. Helaas kwam Corné Hoogenboom bij zijn finish vervelend ten val.

Op stoom

Op de 500 meter kwam Julie van de Ridder goed op stoom. De technisch begaafde rijdster streed tot de laatste meter voor de winst, maar moest genoegen nemen met een tweede plek. Debutant Luuk Roeloffzen liet ook zien dat hij uit het juiste hout gesneden was, door met een fanatieke blik in de ogen het gevecht aan te gaan én tijdens de race de omstanders in te lichten over het verloop van de koers. ‘Ze worden al moe, ik ga ze inhalen’, was de analyse die hij nog tijdens de race deelde. De eveneens debuterende Kay de Ruijter liet in zijn b-finale de nodige aanleg voor het racen zien, door twee tegenstanders tactisch slim te verschalken en daarmee de rit te winnen. Ook Jordy Kemp liet, in een categorie met alleen maar sterke kadetten, zien dat hij zich niet zomaar gewonnen geeft en voor iedere meter te knokken.

Man met inhoud

Krijn van Muiswinkel wist het lekkerst voor het laatst te bewaren: op de afvalkoers kon hij een ontketende Cas van Deuren niet volgen en moest aanvankelijk nog een aantal concurrenten laten gaan. Maar de man met inhoud wist vervolgens zijn tegenstander een voor een op te rapen en achter zich te laten en eindigde in zijn klasse knap als eerste. Hetzelfde gold voor Koen Roeloffzen, die met zijn puike conditie én mentaliteit als eerste in zijn categorie over de streep kwam. Sverre Peenstra knokte zich in dezelfde race naar een hele mooie derde plek, waar zijn zusje Liene eerder met overmacht ook deze afstand won. Ook Meike van Straalen zette op haar laatste afstand met een tweede plek haar beste prestatie van de dag neer. Eerder wist Salomé de Bruijn knap een aantal eliminaties te overleven, maar moest het uiteindelijk toch afleggen tegen een sterke groep rijders. Isa van den Berg reed in diezelfde race rondenlang op kop en wist daardoor uit het gedrang van de eliminaties te blijven. Het leverde haar een mooie vijfde plaats op.

Topdag

Uiteindelijk haalden elf SVO-rijders het podium, waarvan er liefst vijf op de hoogste tree belandden. Maar winst of geen winst, voor alle rijders gold dat ze een met elkaar een topdag hadden beleefd en iedere rijder zich zonder uitzondering volledig had ingezet.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Taizéviering in Haasrecht 38 minuten geleden
Afbeelding
Kostschool in Oudewater van binnenuit 14 uur geleden
Afbeelding
Muziekduo Katakat treedt op in de soos 21 uur geleden
Afbeelding
Psalmzangavond met bovenstem in Montfoort gisteren
Het natuurgebied Bilwijk is niet langer toegankelijk voor honden.
Honden niet meer toegestaan in natuurgebied Bilwijk 22 feb, 19:00
Afbeelding
Benschopse vrouwen samen op weg naar Pasen 22 feb, 17:00
Afbeelding
Alle kinderen in Montfoort een zwemdiploma 22 feb, 12:00
Daphne van Kooten.
Debuut en vijfmaal goud bij Nederlandse Kampioenschappen 22 feb, 09:00