Afbeelding
pr

Skate4 blijft de regen voor

Algemeen

Terwijl aan de andere kant van de Hollandse IJssel de carnavalsmuziek door de luidsprekers schalde, was het op de skeelerbaan op het Statenland de stem van de speaker die door de microfoon klonk. Hoewel er allerlei festiviteiten op zaterdag 25 juni plaatsvonden in Oudewater, waren er toch nog negentien enthousiaste jeugdskaters die de tweede wedstrijd van Skate4 verkozen boven het carnavalsgedruis. Aangezien Montfoort al vroeg in de middag op een flinke plensbui getrakteerd werd, hielden de organisatoren, beiden afkomstig uit het buurstadje van Oudewater, de buienradar nauwlettend in de gaten. Het programma werd dan ook in een vlot tempo doorlopen om te voorkomen dat de wedstrijd voortijdig stilgelegd zou moeten worden wegens een natte baan.

Gestart werd met het neerzetten van een rondetijd. Aangezien Skate4 een wedstrijd is zonder winnaars en verliezers deden de deelnemers dit op geheel eigen wijze. Waar de een heel rustig een rondje reed en lekker om zich heen keek, probeerde een ander zijn of haar tijd van de eerste Skate4 te verbeteren. Judith Zeinstra had de pech dat haar tijd niet goed waargenomen kon worden door een binnenkomend appje op het horloge van de tijdwaarnemer precies op het moment van finishen. Uiteraard mocht zij haar race opnieuw rijden. Dat ze erop gebrand was om een snellere tijd neer te zetten dan tijdens de vorige Skate4 bleek wel nadat zij voor de tweede keer finishte. Met een rondetijd van 32.50 was ze maar liefst 2 seconden sneller dan de vorige keer.

Het tweede onderdeel van het programma bestond uit het rijden van series. Aangezien de skaters met ongeveer dezelfde rondetijd tegen elkaar streden leverde dit weer spannende races op. Bij de eerste serie waren het Jurre Spruit en Harmen de Gier die voor een mooi spektakel zorgden. Om toerbeurt reden zij voorop en kwamen uiteindelijk vrijwel gelijktijdig over de eindstreep.

De laatste serie werd gereden door de broertjes Laurens en Sjoerd Nieuwenhuizen, Ivo de Vor en David Peek. David, debutant in het wedstrijdveld, zette de snelste tijd neer op de tijdrit over één ronde, maar kon tijdens de serie over drie ronden niet voorkomen dat Sjoerd Nieuwenhuizen als eerste de finish bereikte. Hoewel Sjoerd behoorlijk wat tegenstand had was dit volgens hem zelf niet aan de orde. Zijn analyse na de race: “Dit was echt heel makkelijk!”

De vier mannen hadden maar weinig tijd om op adem te komen. Donkere wolken boven het Statenland deed de wedstrijdleiding besluiten om meteen door te gaan met een mini marathon over zes ronden. Koen Roeloffzen, een van de jongste deelnemers in het veld, liet zien dat hij niet alleen goed kan sprinten, maar ook al over een lange adem beschikt. Hij deed niet onder voor de ‘grote jongens’ en bleef voortdurend met het peloton meerijden. Maar ook bij dit onderdeel bleek de Montfoortse Sjoerd Nieuwenhuizen weer de sterkste te zijn.

Aangezien de eerste spetters ook Oudewater bereikten werd de teamsprint uit voorzorg afgelast. Dat het uiteindelijk meeviel met de neerslag was echter geen probleem. Doordat er weinig rust tussen de onderdelen door was, was de vermoeidheid van sommige gezichten duidelijk af te lezen. Het ijsje wat iedereen kreeg bij het inleveren van het wedstrijdnummer maakte het ontbreken van het laatste onderdeel helemaal goed.

De derde Skate4 vindt plaats op vrijdag 26 augustus om 17.30 uur op de skeelerbaan op het Statenland. Heeft uw kind interesse in het jeugdskaten? Kom dan gerust even kijken die avond of stuur een mailtje naar jeugdskaten@svooudewater.nl voor het aanvragen van een proefles.

Afbeelding
Deze week in Concordia 48 minuten geleden
Afbeelding
Geen amusementswaarde en geen punten 2 uur geleden
Afbeelding
Voetbalverslagen en voetbalprogramma 3 uur geleden
Afbeelding
Hoge opkomst bij de Kamerverkiezingen in Haastrecht en gehele Krimpenerwaard 17 uur geleden
Afbeelding
Stemmen tellen 18 uur geleden
Afbeelding
Aankomst in Oudewater als vanouds 19 uur geleden
Afbeelding
Horen, zien en toch zwijgen 20 uur geleden
Afbeelding
Geen amusementswaarde en geen punten 21 uur geleden