Afbeelding
Siem van der Burg

’SUPER’ tentdagen in Linschoten!

Algemeen

De voorgaande twee jaren werd er noodgedwongen geïmproviseerd. Nu kon het voor de 39e keer weer voluit! Tijdens de tentdagen kwamen elke dag meer dan honderd kinderen bij elkaar om liedjes te zingen, ijsjes te eten, te knutselen, te luisteren naar een bijbelverhaal en om spelletjes te spelen. Die spelletjes draaiden met het warme weer vooral om water. Water om te drinken en mee te spelen.

De tentdagen werden georganiseerd door de Hervormde Gemeente in Linschoten, geïnspireerd door de HGJB. Op woensdag 10, donderdag 11 en vrijdag 12 augustus kon iedereen terecht op de nieuwe locatie voor de tentfeesten; het weiland van de familie de Wit tegenover de brandweer in Linschoten voorzien van water van de familie van Ockhuijsen. Het thema was ‘Super’, en dát was het! Het programma was overdag vooral gericht op basisschoolleerlingen. ‘s Morgens de kidsclub en ‘s middags de spellenmiddag of vossenjacht. ‘s Avonds was er een programma voor de tieners zoals een bingoavond, volleybalavond of BBQ voor het hele gezin. Ook die werden druk bezocht. Zondag werd er gezamenlijk afgesloten met een kerkdienst.

De tentdagen werden begeleid door het interkerkelijk ‘tentteam’. Merlijn Verhoeff van het team: “We hebben een heel leuk team, met zelfs een échte acteur (Remy van Keulen) en heel veel betrokken vrijwilligers.” Vrijwilligers die er naar eigen zeggen én waarneembaar superveel zin in hadden. Merlijn wilde graag even een compliment voor de gemeente Montfoort kwijt. De vergunningen werden snel verleend en de informatie over de tentdagen op informatiezuilen en de site van de gemeente vermeld. Ook bracht burgemeester Van Hartskamp een zeer gewaardeerd verrassingsbezoek”.

Merlijn blikte alvast vooruit naar volgend jaar. “In 2023 jaar vieren we het 40-jarig lustrum van de tentdagen, waar we ons nu al op verheugen. Daar gaan we een nog groter feest van maken!”

Méér informatie over de tentdagen is te vinden op www.instagram.com/tentdagen_linschoten/ en op www.facebook.com/tentdagenlinschoten.

Siem van der Burg

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
'Het Touwbos': een mooie aanwinst voor basisscholen én omgeving 10 uur geleden
Afbeelding
Ook Taizé viering in Oudewater 10 uur geleden
Afbeelding
Ruim tweehonderd meter rails in Linschoten 11 uur geleden
Afbeelding
Hulp nodig bij uw aangifte Inkomstenbelasting 2022 12 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsconcert in Montfoort 13 uur geleden
Afbeelding
Deze week in Concordia 13 uur geleden
Afbeelding
Jubileumboek 'Wit-zwarte kleuren' gepresenteerd 14 uur geleden
Afbeelding
Open Dag bij SVO met Kay en Rick Schipper 29 mrt., 19:00