Dit is waar het publiek van genoot...een duidelijk zichtbare krachtmeting.
Dit is waar het publiek van genoot...een duidelijk zichtbare krachtmeting. Sjoukje Dijkstra

Truck- & Tractor-pulling in Montfoort-Linschoten

Algemeen

De trucks en tractoren probeerden 100 meter rechtdoor af te leggen. De Snollebollekes zorgden voor de beweging ‘naar links en naar rechts’. Vanaf het begin van het truck- & tractor pulling festijn was het een groot feest. Twee jaar terug mocht het niet, vorig jaar was er voor een enkele dag een alternatief programma met maximaal 750 bezoekers. Dit jaar ging het weer op max vermogen!

Om 19.15 uur was het zover. De eerste truck startte en zorgde gelijk voor een ‘full pull’. De speaker ging uit z’n dak. Naast inhoudelijke informatie over de wedstrijd schalden de ‘one-liners’ door de speakers. “Zonder boeren, geen toeren!”. Die ging ‘ie onthouden, zei ‘ie. Een fors aantal toeschouwers was er vanaf dat moment al bij. Een net zo fors aantal stond in een lange rij bij de toegang en de kaartverkoop. Uiteindelijk bezochten meer dan zesduizend bezoekers de twee dagen. Het was lekker warm. Vanwege de warmte waren er waterpunten aanwezig. Het bier kon zich in een gretiger aftrek verheugen. De biertaps stonden bijna onafgebroken aan. De stemming zat er goed in. Dit hadden velen een aantal jaren moeten missen.

Het programma was niet veel anders dan voorgaande jaren. Op de vrijdagavond beten de standaard trucks de spits af. Daarna zorgden de trucks van de bakwagen-, supersport- en de 8,5 ton supersport klasse weer voor een indrukwekkende avond. Na de wedstrijden werd de dag afgesloten met een tentfeest met Vieze Jack en Waterproof shampoo in de tent! Op zaterdag reden eerst de standaardklasse-tractoren. De supersport klasse zorgde daarna voor veel spektakel en vooral veel rook en decibels. Hier rijden ook tractoren die omgebouwd zijn met bijvoorbeeld vliegtuigmotoren.

Ballonclown

Voor klein en groot was er wat te beleven. Zo konden kinderen zich zaterdagmiddag te buiten met gaan met trampoline bungee jumpen, was er een ballonclown, een tent waar geschminkt werd en springkussens. Duidelijk was dat het een door boeren en boerenbedrijven georganiseerd evenement was. De omgekeerde driekleur en boerenzakdoek waren overal zichtbaar. In blauw, wit, rode letters stond van een Den Hartog bord stond te lezen: Boeren reduceren stikstof. Dat was de enige serieuze noot. Verder ging het voornamelijk om het vermaak, de brullende motoren en werd er volop genoten van de welkome afleiding, ondanks de hitte.

Nadat de zon op zaterdagavond na een hete verzengende dag eindelijk achter de horizon zakte, sloeg de organisatie letterlijk een zucht van opluchting. “We hadden het eigenlijk vanaf 17.00 uur/ 18.00 uur moeten houden...”
“Ja, maar dan hadden we niet genoeg tijd gehad”, zo zeiden de presentatoren tegen elkaar.

Zaterdag werd afgesloten met een tentfeest, waarbij zowel de band Session als Snollebollekes een optreden gaven.

Afterpullingparty

Voor wie er niet genoeg van kan krijgen organiseert de PJGU op 24 september de Afterpullingparty. Groot feest op Cattenbroek in Linschoten. Kijk voor meer informatie, foto’s en verslagen op www.pjguzuidwestutrecht.nl of op de facebookpagina van de PJGU.

Dit is waar het publiek van genoot... een duidelijk zichtbare krachtmeting.

Siem van der Burg / Sjoukje Dijkstra

Afbeelding
Afbeelding
De Snollebollekes zorgden voor de beweging ‘naar links en naar rechts’.
De enige echt serieuze noot tijdens dit pulling event.
Duidelijker kon de boodschap niet zijn.
De ballonnen bloemen, hondjes en zwaardenvonden gretig aftrek bij het jonge publiek.
Niet alleen het geluid was imposant...ook de rookpluimen waren van heinde en ver te zien.
Voor kinderen was er op het Pulling event ook volop vermaak.
Na afloop stroomde de tent snel volvoor het eerste optreden van Session.
Voor kinderen werd snoep uitgedeeld.