Afbeelding
Siem van der Burg

Horecaprotest in Linschoten

Algemeen

Ze staat er op dinsdag 2 maart een beetje 'beteuterd' bij. Ilse Menting, uitbaatster van Dorpshuis De Vaart in Linschoten, overziet haar lege terras waar niemand op is gaan zitten. Net als Roos van der Woude, van het Wapen van Linschoten, doet ze mee aan de ludieke protestactie om de terrassen weer open te krijgen.

Misschien is het maar goed ook dat er niemand is gaan zitten. Dan had ze de keuze moeten maken of ze op het terras zou bedienen of niet. "Het risico van een bekeuring had ik niet graag willen lopen", zegt ze.

"Volgens mij kunnen de Linschotenaren mijn acties voor het openhouden van het terras en het Dorpshuis de Vaart wel waarderen. Ik krijg heel veel positieve reacties". Het lijkt er echter op dat corona niet het grootste gevaar voor het voortbestaan van het terras en de café-functie van Dorpshuis De Vaart is. Er is recent een nota 'Horeca en Terrassen' gemaakt waarin er geen plaats lijkt te zijn voor een café in Linschoten.

De 'Conceptnota Horeca en Terrassen Montfoort/Linschoten' is op 2 maart behandeld in de gemeenteraad. Er is nog heel veel onduidelijk en er zijn heel veel vragen gesteld. "Ik hoop dat het tij nog te keren is", vervolgt Menting. "Het zal toch niet waar zijn dat er geen café meer in Linschoten is (Het Wapen van Linschoten heeft haar cafélicentie niet verlengd). Waar moet de jeugd dan heen? Ongecontroleerd rondhangen? Het lijkt me verstandiger om ze juist gecontroleerd in een café te laten verblijven. De laatste jaren is gebleken dat hier veel behoefte aan is. En waar moeten de ouderen gezellig een borrel met elkaar drinken? Biljarten, kaarten, spelletjes spelen? Ook hiervoor is veel animo zoals wij de laatste jaren hebben ervaren. Daarnaast wordt Linschoten bezocht door vele toeristen, fietsers en wandelaars, die graag een drankje willen nuttigen op een terras. De Vaart aan het De Geusplein leent zich hier perfect voor. Ik hoop voor iedereen dat B&W tot inkeer komt en dat de cafélicentie blijft en de omgevingsvergunning wordt verleend. In de tussentijd hoop ik uiteraard dat het terras weer snel open mag en dat de coronamaatregelen worden versoepeld. Daar is iedereen wel aan toe.”

Siem van der Burg

Afbeelding
Afbeelding
'Het Touwbos': een mooie aanwinst voor basisscholen én omgeving 10 uur geleden
Afbeelding
Ook Taizé viering in Oudewater 11 uur geleden
Afbeelding
Ruim tweehonderd meter rails in Linschoten 11 uur geleden
Afbeelding
Hulp nodig bij uw aangifte Inkomstenbelasting 2022 12 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsconcert in Montfoort 13 uur geleden
Afbeelding
Deze week in Concordia 14 uur geleden
Afbeelding
Jubileumboek 'Wit-zwarte kleuren' gepresenteerd 14 uur geleden
Afbeelding
Open Dag bij SVO met Kay en Rick Schipper 29 mrt., 19:00