Afbeelding
Siem van der Burg

Geen INtocht maar wel een DOORtocht! van de Sint in Linschoten

Algemeen

Een intocht was helaas niet mogelijk in Linschoten, maar wel een doortocht. De Sint en heel veel Roetveeg-Pieten zorgden op ludieke wijze toch voor heel veel blije gezichten. Op zaterdag 20 november werd de Sint drie uur lang in een rolstoel-fiets door Linschoten gereden.

De route voerde vanaf de Lindewaard naar Voorvliet, Overvliet, het Oude Dorp en Rapijnen. Onderweg werd de Sint welkom geheten door heel veel enthousiaste kinderen, de burgemeester en tevreden ouders. De afgelopen twee weken was er regelmatig overleg geweest met de gemeente over de manier waarop de Sint verantwoord en veilig in Linschoten ingehaald kon worden.
Er was geen mogelijkheid om aan regels te voldoen voor een traditionele intocht op de 5 Decemberkade. Het hielp ook niet toen bleek dat het aantal kinderen met een coronabesmetting in Linschoten gestaag groeide.

Na het afgelasten van de intocht kwamen er met name op het internet een groot aantal teleurgestelde reacties. Een aantal daarvan van een bedenkelijk niveau en op een uiterst negatieve en verwijtende toon. De organisatie, die minstens zo teleurgesteld was omdat al het voorbereidende werk in het water viel, hield de eer aan zichzelf en concentreerde zich op het organiseren van een alternatieve manier om de Sint te verwelkomen. En dat lukte buitengewoon goed.

De Sint deelde bij menig kind een ‘boks’ uit, vanuit zijn rolstoel-fiets (die werd gebruikt omdat hij een zeer been had). En de Roetveeg-Pieten deelden kilo’s snoepgoed uit (inclusief glutenvrije varianten). Uiteindelijk werd het alsnog een leuk kinderfeest!

Siem van der Burg

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding