Afbeelding

Jeu de boule bij ‘De Vaart’

Algemeen

Er gebeurt weer van alles bij Dorpshuis de Vaart in Linschoten. Van slopen is inmiddels geen sprake meer. Sterker nog, het buurthuis is steeds vaker open en het ene na het andere evenement wordt weer georganiseerd

Zaterdag 9 juli vond de eerste editie van het Dorpshuis de Vaart open jeu de boulestoernooi plaats. Het toernooi werd georganiseerd door Dorpshuis de Vaart en de jeu de boulesclub Linschoten. Er waren 15 inschrijvingen, waar door loting 5 teams uit geformeerd werden. Na twee spannende voorrondes werd de eerste finalist bekend. Hierna werd er door de overige vier teams gestreden om de laatste finaleplaats. Uiteindelijk bleek er toch nog een loting nodig om de laatste finalist te bepalen omdat twee teams met dezelfde uitslag gewonnen hadden.

De finale was lang een gelijk opgaande strijd die uiteindelijk door team 3 in haar voordeel werd beslecht. Buiten de eer ging het uiteraard vooral om de gezelligheid. Voor de uiteindelijke winnaars was er een heerlijke fles wijn.

De organisatie hoopt dat deze eerste wedstrijd smaakt naar meer. Het volgende toernooi is in september. Dan is er de jaarlijkse Linschoten open van de jeu de boulesclub Linschoten.

Door Siem van der Burg

Een volle zaal met veel belangstellenden op de 'publieke tribune'.
Raadsinformatieavond over 't Bakkershuis trekt volle zaal 11 minuten geleden
Afbeelding
Oecumenische Paaswake 1 uur geleden
Team Puzzelpoezen.
Puzzelkampioenschap in Dorpshuis De Vaart 14 uur geleden
Afbeelding
Bianca Tettero en de ReadShop 15 uur geleden
Suzanne Pruijssers vertelt de vele aanwezigen over de Palliatieve zorg.
Zorg rondom levenseinde bespreekbaar maken 16 uur geleden
Afbeelding
Kruiswegviering 16 uur geleden
Afbeelding
Open Dag bij SVO met Christian Haasjes 17 uur geleden
Afbeelding
Boomband spijkeren 20 uur geleden