Afbeelding
pr

Najaarsconcert muziekvereniging Linfano

Algemeen

Muziekvereniging Linfano uit Linschoten geeft op zaterdag 13 november voor het eerst sinds lange tijd weer een concert. Het concert vindt plaats in Sporthal De Vaart in Linschoten en start om 20.00 uur.

De afgelopen periode was het niet mogelijk om regelmatig te musiceren, maar sinds een paar maanden kunnen alle onderdelen van Linfano weer wekelijks samen repeteren. Dit concert is de ideale gelegenheid om elkaar weer te zien en te genieten van muziek.

Linfano heeft dan wel geen concerten mogen geven in de afgelopen periode, maar heeft beslist niet stilgezeten! Zo zijn er tijdens de lockdowns verschillende samenspeelvideo’s van uit huis gemaakt en opnames met Kerst, die nog op YouTube te zien zijn.

Wisseling van dirigenten

Het fanfareorkest staat sinds oktober 2020 onder leiding van Lucienne de Valk. Zij is niet onbekend hier in de omgeving, zo is ze nauw betrokken bij Streekfestival Bodegraven en als dirigent bij het Fanfare Promotie Orkest en het Nederlands Brandweerorkest. Ze is tevens actief als slagwerkdocent bij het Muziek Collectief Bodegraven en werkt ze aan diverse projecten om muziek weer terug te krijgen in het basisonderwijs. Voor haar zal dit het eerste officiële optreden met het orkest worden.

Ook de Melody Percussion Band heeft een nieuwe instructeur, te weten Dick Le Mair. Ook hij heeft zijn sporen verdiend in de muziekwereld. Tijdens verschillende concertreizen heeft hij veel verschillende landen bezocht, waar hij inspiratie opdeed voor nieuwe composities. De laatste jaren is Dick vooral actief is als componist/arrangeur, percussionist/slagwerker en dirigent.

Het leerlingenorkest staat vanaf de zomervakantie weer onder leiding van een oude bekende, namelijk Vincent Verhage. Hij stond tot 2017 als dirigent voor het fanfareorkest en is nog steeds werkzaam als koperdocent bij de vereniging.

Programma

De verschillende onderdelen van Muziekvereniging Linfano verzorgen een afwisselend programma met muziek in verschillende genres en stijlen. Zoals gebruikelijk zal het leerlingenorkest beginnen. Zij spelen onder andere muziek uit de film Brief voor de Koning, naar het bekende boek van Tonke Dragt. Daarna zullen de fanfare en de melody percussion band aan bod komen. Bij de melody percussion band kunt u genieten van een eigen compositie van instructeur Dick Le Mair, A Night in Bogotà, waarin u de sound van Latijns Amerika zult herkennen.

De fanfare speelt een divers programma met onder andere filmmuziek en een solowerk voor de trombones.

Kaartverkoop aan de deur van sporthal De Vaart, J. Barneveldstraat 24, Linschoten. Om uw bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen, volgen wij de richtlijnen van de Rijksoverheid. Concertbezoekers van 13 jaar en ouder hebben voor toegang tot onze concerten een geldige QR-code van het coronatoegangsbewijs en een geldig legitimatiebewijs nodig.

Afbeelding
Collectanten de straat op voor kinderen in armoede 1 uur geleden
Afbeelding
Enkeltje Holandija nu ook in Oudewater 18 uur geleden
Afbeelding
Taizé viering in Linschoten 23 uur geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren gisteren
Afbeelding
Plusdienst 'Geloof, Hoop & Liefde' 13 apr, 09:00
Afbeelding
In Memoriam: Piet Rutges (1949 - 2024) 12 apr, 19:00
Afbeelding
O.P.A. vijftig jaar! 12 apr, 18:00
De eerste bezoeker van het seizoen ontving enkele publicaties over het Gemaal en heerlijke koeken.
Amersfoort aan zee in Haastrecht 12 apr, 17:00