Afbeelding
Siem van der Burg

Wereldwinkel Linschoten start door

Algemeen

Het is gelukt. De initiatiefnemers voor de doorstart van de Wereldwinkel in Linschoten hebben een locatie gevonden. De ruimte achter de gele deur naast Dorpshuis De Vaart wordt gehuurd van SBML Alle zeilen worden bijgezet om op zaterdag 30 oktober de deur te openen.

Oprichting

De vriendinnen Jennefien van Keulen en Jantine van der Berg hadden bij de vorige eigenaren (Gusta de Jong-Bakker en Wim van der Graaf) aangegeven dat ze graag wilden dat er een Wereldwinkel in Linschoten zou blijven. Ook Ingrid Kautz deed dat eerder al. Gusta bracht ze bijeen. Deze week wordt de Stichting Wereldwinkel Linschoten opgericht, wordt er ingekocht, de winkel opgeknapt en ingericht.

Goede vestigingsplek

“We zijn heel blij dat we door kunnen starten met de Wereldwinkel. Het is belangrijk voor de leefbaarheid in Linschoten dat er niet weer een winkel verdwijnt”, zegt Jennefien. “We zijn ook heel blij met de plek. Dicht bij de scholen, dicht bij het Dorpshuis en dicht bij de supermarkt. We hopen dat velen ons weten te vinden.”

Assortiment en oproep tweedehands kleding

Het assortiment zal net zoals in de vorige Wereldwinkel bestaan uit fair trade geschenken en -levensmiddelen. “Daarnaast gaan we de nadruk leggen op duurzame artikelen en voegen we tweedehands kleding toe. We willen graag een oproep doen om goede herbruikbare kleding aan ons te schenken”, vervolgt Ingrid Kautz. “Die verkopen we dan om de Wereldwinkel te financieren. Veel budget hebben we namelijk nog niet en we hebben geen winstoogmerk. We hebben die hulp hard nodig om rond te komen en de zaak op te bouwen.”

Openingstijden en oproep meer vrijwilligers

De eerste periode zijn de openingstijden donderdag, vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur. Voor die dagen en tijden hebben we inmiddels voldoende vrijwilligers die in de winkel willen helpen. Om de openingstijden te verruimen hebben we meer vrijwilligers nodig. Iedereen die enkele dagdelen wil helpen vragen wij om zich aan te melden via iphtkautz@gmail.com of telefonisch via 06-40100233.

Feestelijke opening

Op zaterdag 30 oktober om 11.00 uur zal de opening van de Wereldwinkel plaatsvinden. Dat zal door Gusta de Jong-Bakker en Wim van der Graaf gebeuren. Iedereen is welkom om de feestelijke opening bij te wonen en de winkel te bezoeken.

Siem van der Burg

Afbeelding
FC Oudewater Dames 1 kampioen 7 uur geleden
Wethouder Jonkers opende de nieuwe fietsroute.
Succesvol fietsexamen in Montfoort ondanks regen en wind 8 uur geleden
Er werden veel spelletjes en puzzels verkocht.
Mooie opbrengst voor Hervormde kerk dankzij drukbezochte rommelmarkt 9 uur geleden
Onder een tunnel van schoongeborstelde ijsselsteentjes uit de 13e eeuw.
Onder de brug 12 uur geleden
Afbeelding
Copycat van Christo in Oudewater? 14 uur geleden
Afbeelding
Houdijker en zoon winnen de wedvlucht vanuit Quiévrain 17 uur geleden
Er werd hard gestreden om de bal bij de tegenstander in het doel te krijgen.
Schoolvoetbal bij Voetbalvereniging Haastrecht 23 apr, 19:00
De enorme stormbaan is altijd zeer geliefd tijdens de Koningsspelen.
Deze week Koningsspelen en NK knikkeren 23 apr, 18:00