Afbeelding
pr

Taalcafé gaat digitaal

Algemeen

‘Het was weer een hele gezellige en zinvolle avond.’

Voor de elf taalvragers (uit Syrië, Jemen, Irak en Eritrea) was het opnieuw een zinvolle avond; voor alle, dus ook de drie taalvrijwilligers was deze avond ook nog eens bijzonder gezellig.

Zoals gewoonlijk stelde ieder zich uitgebreid voor met naam, leeftijd en land/plaats van herkomst. Vervolgens werd er gesproken over de komende zomer en over de vakantie. De bedoeling was dan om dat te doen in goede Nederlandse zinnen. Iedereen deed ontzettend zijn best.

Het laatste deel van de avond werd gepresenteerd door een van de taalvragers over hoe je moet betalen via internet. Een paar mensen hadden hun laptop van Toptaal (de school waar ze Nederlands leren) meegenomen. Anderen gebruikten hun mobiel. Het werd in het Nederlands uitgelegd en indien noodzakelijk, in het Arabisch herhaald. Het bracht veel duidelijkheid.

Dit was de laatste avond van het Taalcafé voor de vakantie. Ze hopen eind augustus weer aan een nieuwe serie te beginnen. En het Taalcafé hoopt dat ze via dit stukje mensen enthousiast weten te maken om ook taalvrijwilliger te worden. Neem dan contact op met Marga Smits of Ria van Welzenis.

Afbeelding
Deze week in Concordia 1 uur geleden
Afbeelding
Geen amusementswaarde en geen punten 3 uur geleden
Afbeelding
Voetbalverslagen en voetbalprogramma 4 uur geleden
Afbeelding
Hoge opkomst bij de Kamerverkiezingen in Haastrecht en gehele Krimpenerwaard 18 uur geleden
Afbeelding
Stemmen tellen 19 uur geleden
Afbeelding
Aankomst in Oudewater als vanouds 20 uur geleden
Afbeelding
Horen, zien en toch zwijgen 21 uur geleden
Afbeelding
Geen amusementswaarde en geen punten 22 uur geleden