Afbeelding
pr

Taalcafé gaat digitaal

Algemeen

‘Het was weer een hele gezellige en zinvolle avond.’

Voor de elf taalvragers (uit Syrië, Jemen, Irak en Eritrea) was het opnieuw een zinvolle avond; voor alle, dus ook de drie taalvrijwilligers was deze avond ook nog eens bijzonder gezellig.

Zoals gewoonlijk stelde ieder zich uitgebreid voor met naam, leeftijd en land/plaats van herkomst. Vervolgens werd er gesproken over de komende zomer en over de vakantie. De bedoeling was dan om dat te doen in goede Nederlandse zinnen. Iedereen deed ontzettend zijn best.

Het laatste deel van de avond werd gepresenteerd door een van de taalvragers over hoe je moet betalen via internet. Een paar mensen hadden hun laptop van Toptaal (de school waar ze Nederlands leren) meegenomen. Anderen gebruikten hun mobiel. Het werd in het Nederlands uitgelegd en indien noodzakelijk, in het Arabisch herhaald. Het bracht veel duidelijkheid.

Dit was de laatste avond van het Taalcafé voor de vakantie. Ze hopen eind augustus weer aan een nieuwe serie te beginnen. En het Taalcafé hoopt dat ze via dit stukje mensen enthousiast weten te maken om ook taalvrijwilliger te worden. Neem dan contact op met Marga Smits of Ria van Welzenis.

Team Puzzelpoezen.
Puzzelkampioenschap in Dorpshuis De Vaart 11 uur geleden
Afbeelding
Bianca Tettero en de ReadShop 12 uur geleden
Suzanne Pruijssers vertelt de vele aanwezigen over de Palliatieve zorg.
Zorg rondom levenseinde bespreekbaar maken 13 uur geleden
Afbeelding
Kruiswegviering 14 uur geleden
Afbeelding
Open Dag bij SVO met Christian Haasjes 14 uur geleden
Afbeelding
Boomband spijkeren 17 uur geleden
Afbeelding
Kruiswegviering 19 uur geleden
Afbeelding
Oud IJzer actie Ons Genoegen 22 uur geleden