Afbeelding
pr

Loop lekker mee met Logo

Algemeen

De afgelopen periode was voor velen er toch een van wat minder in beweging zijn, terwijl juist in diezelfde tijd door berichtgeving van geheel verschillende oorsprong heel duidelijk werd dat beweging juist heel goed voor mensen is. Een van de verenigingen die op een simpele manier voor weinig geld en dus laagdrempelig, maar wel heel gezond en heel gezellig aanzet tot bewegen en in dit geval lopen, is Loopgroep Oudewater (LOGO.) Maar je hebt lopen … en lopen: van lopen voor senioren tot en met hardlopen en heel veel varianten die daartussen zitten en dat blijken er meer dan menigeen wellicht denkt.

John van Montfoort, een van de voorzitters van LOGO: “Logo heeft alle trainingen weer hervat en we hopen natuurlijk dat nieuwe maatregelen uitblijven. We bieden trainingen voor ieder wat wils en op elk niveau. Hardlopen op zaterdagochtend, maandag- en donderdagavond.

Powerwalk en sportief wandelen op dinsdagavond. Nordic walken op dinsdagmiddag en donderdag- en zaterdagochtend. En tenslotte wandelen voor senioren op vrijdagochtend met na afloop koffie bij FC Oudewater. Voor een contributie van slechts 30 euro per kwartaal mag je onbeperkt aan al deze trainingen mee doen, dat is maar een tientje per maand.” Iedereen kan altijd meedoen aan een gratis proefles, laat John weten: “Sluit gezellig aan!” Wie vooraf meer informatie wil of vragen heeft kan een e-mail sturen aan bestuur@loopgroep-oudewater.nl.

Lenteloop en meer

Maar Van Montfoort heeft nog meer om iedereen ertoe over te halen om in beweging te komen: “Op 2 april 2022 organiseren we samen met Richard Proost Sport en Oudewater Vitaal de Lenteloop. Deze is voor hardlopers maar ook voor wandelaars. Er is keuze uit meerdere afstanden en de route gaat voor de wandelaars deels over onverhard terrein. Meer informatie is te vinden op de facebookpagina van onze loopgroep en van de andere organisatoren.”

“Daarnaast doen we mee aan de Vitaliteitsochtend van Oudewater Vitaal op vrijdag 22 april 2022. Deze is met name gericht op de doelgroep 60-plus.

Ook hier kun je kennismaken met Logo, je kunt gratis meedoen aan een clinic waarbij enkele van onze loopsporten worden gepresenteerd. En in september zullen we opnieuw de sponsorloop voor het Hospice organiseren met meerdere partijen.”

John van Montfoort eindigt met een welgemeende oproep: “Dus trek de stoute schoenen aan en loop lekker mee met Logo!”

Voor meer informatie kun je ook terecht op www.loopgroep-oudewater.nl

Aad Kuiper

Afbeelding
Oranjevereniging Koningin Juliana Haastrecht vierde haar 110-jarige bestaan 37 minuten geleden
Afbeelding
Snelladen in Oudewater 1 uur geleden
De organisatie van de Oranjevereniging mag terugkijken op een geslaagde Koningsdag.
Koningsdag Hekendorp 2 uur geleden
Afbeelding
Anders kijken naar je gezin? 23 uur geleden
Afbeelding
Wandelchallenge van start gisteren
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 28 apr, 12:00
Afbeelding
Nog meer kampioenen bij volleybalvereniging Jupiter 27 apr, 17:00
Afbeelding
Fantastische opbrengst collecte Hospice 27 apr, 12:00