Huldiging Sem van Beek. Ronald en Michel Mulder reikten de prijzen uit.
Huldiging Sem van Beek. Ronald en Michel Mulder reikten de prijzen uit. pr

Sem van Beek prolongeert nationale titel op de 100 meter

Algemeen

Dikke rijen enthousiast publiek, mooi weer en belangstelling van de nationale media: als je dan toch wint, dan kun je het maar beter in zo’n sfeer doen, moet Sem van Beek uit Oudewater hebben gedacht. Zijn clubgenoten bewaarden eveneens het beste voor het laatst en gooiden hoge ogen op het NK-inline skaten.

Het NK-inline op de weg werd dit jaar op twee verschillende locaties gereden: in het Gelderse Achterveld en midden in het Amsterdamse Vondelpark. Het skeeleren naar de mensen brengen was het doel van de organisatie en dat lukte behoorlijk. Alleen op de tweede dag, waarop de marathon werd verreden, joeg de regen de mensen naar binnen en bleef op het spekgladde parcours de nodige meters huid achter.

Lastige Onelap

Op de onelap, een sprint over ongeveer 400 meter, lieten de rijders van SVO Oudewater zich direct goed zien. Cas van Deuren reed bij de junioren B ijzersterk in de voorrondes en kwalificeerde zich met gemak voor de finale. Dave van de Born plaatste zich op zijn beurt voor de halve finale, maar deed dit met een duik over de finish en moest bij de EHBO even flink afgeplakt worden. Ook Roan Vos was onfortuinlijk: hij werd voor het oog van de jury hardhandig door een tegenstander in een soort heupworp genomen, wat hem plaatsing voor de volgende ronde kostte. Het hele voorval was op beeld vastgelegd, maar de jury besloot er helaas niks mee te doen. In de finale had Cas een bliksemstart, pakte de tweede plaats, maar wist die helaas niet vast te houden. Ondanks een schitterende race moest hij op de streep nét het hoofd buigen en greep hij naast een bronzen medaille.

Zware puntenkoers

Vita van Deuren en Daphne van Kooten hadden zich helaas niet geplaatst voor de onelap, maar konden bij de puntenkoers flink aan de bak. Het pokdalige asfalt in Achterberg had sterke overeenkomsten met de oppervlakte van de maan, wat de wedstrijd loodzwaar maakte. Daphne had de pech achteraan te starten en zat door een snelle start van het peloton direct achter een breuk. Dat was niet naar haar zin en ze zetten zonder aarzelen de achtervolging in, haalde de ene na de andere rijder bij en kwam nog terug vooraan in de koers. Door de inhaalrace was het beste er bij haar wel van af, al gaf ze zeker niet op. Ook Vita van Deuren bleef op karakter doorrijden en hield hiermee de nodige rijders achter zich. Bij de heren liet Roan Vos op zijn beurt zien over de nodige hardheid te beschikken, door als sprinter voor iedere meter te knokken. “Ik was al na drie ronden kapot”, bekende hij na afloop, maar gaf niet op en wist hiermee als enige SVO-rijder in de top 10 te eindigen. Dave van de Born reed ondanks een beurse heup en een indrukwekkende verzameling schaafwonden een prima rit en eindigde als dertiende. Floris Verploeg, officieel nog geen SVO’er, maar hij traint wel regelmatig in Oudewater, werd heel knap vijfde na een indrukwekkende inhaalrace. Bij de junioren B moesten sprinters Sem van Beek en Cas van Deuren op deze lange afstand genoegen nemen met een plaats in de middenmoot.

Toetje in het Vondelpark

Het beste voor het laatst bewaren, dat is wat de SVO’ers wilden. Bij de kadetten-dames reden Vita van Deuren en Daphne van Kooten ijzersterk, waarbij Daphne maar nét naast het brons greep en vierde werd, voor Vita op een mooie vijfde plek. Ook Roan Vos pakte een vijfde plek en liet zien een van de beste sprinters onder zijn leeftijdgenoten te zijn. Dave van de Born leverde met een achtste plek op zijn beurt ook een prima prestatie. Cas van Deuren wist bij de junioren B in de eerste ronde een puike tijd neer te zetten, maar wist dat in de finale helaas niet te herhalen, wat hem een zevende plek opleverde. Wie zich wel wist te verbeteren, was Sem van Beek. Vorig jaar was hij bij de kadetten al Nederlands kampioen op deze afstand en deed dat een klasse hoger nog eens dunnetjes over. Aan het eind van de dag stond hij in de hoofdstad op de hoogste tree te glunderen met het goud om zijn nek. Het belooft nog wat voor het NK op de baan in juli.

Afbeelding
Taizéviering in Haasrecht 2 uur geleden
Afbeelding
Kostschool in Oudewater van binnenuit 16 uur geleden
Afbeelding
Muziekduo Katakat treedt op in de soos 23 uur geleden
Afbeelding
Psalmzangavond met bovenstem in Montfoort 23 feb, 09:00
Het natuurgebied Bilwijk is niet langer toegankelijk voor honden.
Honden niet meer toegestaan in natuurgebied Bilwijk 22 feb, 19:00
Afbeelding
Benschopse vrouwen samen op weg naar Pasen 22 feb, 17:00
Afbeelding
Alle kinderen in Montfoort een zwemdiploma 22 feb, 12:00
Daphne van Kooten.
Debuut en vijfmaal goud bij Nederlandse Kampioenschappen 22 feb, 09:00