V.l.n.r.: Sem van Beek, Johan Boef en Asif Muhammad.
V.l.n.r.: Sem van Beek, Johan Boef en Asif Muhammad. Sanne Teekens

Nationale titels voor Sem van Beek en Asif Muhammad op het NK Weg

Algemeen

“Een beetje adrenaline is wel goed”, zei Sem van Beek na zijn gouden 100 meter. Het zestal SVO’ers dat aan de start stond van het NK Weg zal dat wel kunnen beamen. Met twee keer goud, twee keer zilver en een keer brons kwam de kleine afvaardiging toch maar met een paar mooie prijzen thuis.

Deelnemers en toeschouwers hadden na het korte NK-weekend collectief last van de nek. Wat gaan die wolken doen, krijgen we regen of waait het over? Het gebeurde uiteindelijk allebei, van vol zonnig tot af en toe een stortbui met als toetje wat donder en bliksem.

Onelap

Het eerste regenbuitje leverde gelijk in de openingsafstand al een reeks valpartijen op, zeker toen het parcours begon op te drogen. Vita van Deuren reed zich in de series op een drijfnatte baan, en, ondanks de lastige omstandigheden, nipt naar de halve finales. Omdat het parcours begon op te drogen veranderden de omstandigheden, waardoor Cas van Deuren op zijn beurt de pech had in de eerste serie te starten, toen het asfalt nog drijfnat was. Helaas liep hij hierdoor de halve finale net mis. En Cas kennende was daar nog alles mogelijk geweest.

Sem van Beek op zijn beurt liet even duidelijk zien met welke bedoelingen hij naar het NK was gekomen. Hij reed zich zonder problemen de halve finale in, die hij vervolgens nogal afgetekend won. Bij de finale wist hij geen gebruik te maken van zijn grootste wapen: de snelle start. Een slippertje kostte hem gelijk een meter waardoor hij alleen nog maar achter naamgenoot Sem Spruijt aan kon jagen. Maar met zilver opende hij het toernooi overtuigend. Ook Asif Muhammad moest uiteindelijk de winst laten aan zijn eeuwige rivaal Brett Groot.

Puntenkoers en 100 meter sprint

De puntenkoers was de enige afstand waarbij de SVO’ers zonder prijzen naar huis gingen. Met ieder een vierde plaats kwamen Sem en Asif nog wel in de buurt van het podium.

Misschien dat de rijders hun kruit droog hielden voor de 100 meter, want daar werden liefst twee titels gepakt. Eerst reed Sem een bloedstollende spurt tegen Sem Spruijt, die hij uiteindelijk met achthonderdste van een seconde won. “Het is dat hij z’n spagaat te vroeg deed anders had hij ‘m. Het was dat ene slagje dat ik nog maakte”, analyseerde hij na afloop zijn race professioneel. Ook Cas en Vita van Deuren lieten zich op de meest explosieve afstand goed zien, met allebei een zesde plek.

Marathon

De afsluitende marathon bij de heren senioren werd met een enkele donderklap in de war gegooid, nadat het peloton al een goed uur in de stromende regen had rondgereden. De verwarring, waardoor die wedstrijd zonder winnaar bleef, werd de overige marathons gelukkig gespaard en konden in een vol zonnetje worden afgewerkt. Het leverde twee keer brons op, waarbij Asif zijn been net niet ver genoeg kon uitstrekken voor het zilver. Johan Boef pakte het brons bij de masters.

Cas werd in zijn marathon negende, wat een knappe prestatie was, als eenling tussen verder alleen maar KTT-rijders die hem nauwelijks ruimte gunden. Demi Benschop finishte in het dames senioren-peloton uiteindelijk als 21ste.

Afbeelding
Deze week in Concordia 1 uur geleden
Afbeelding
Geen amusementswaarde en geen punten 3 uur geleden
Afbeelding
Voetbalverslagen en voetbalprogramma 4 uur geleden
Afbeelding
Hoge opkomst bij de Kamerverkiezingen in Haastrecht en gehele Krimpenerwaard 18 uur geleden
Afbeelding
Stemmen tellen 19 uur geleden
Afbeelding
Aankomst in Oudewater als vanouds 20 uur geleden
Afbeelding
Horen, zien en toch zwijgen 21 uur geleden
Afbeelding
Geen amusementswaarde en geen punten 22 uur geleden