Afbeelding
pr

Rijders SVO aan de start bij landelijk proef-evenement

Algemeen

Er moest een 'Testen voor Toegang'-evenement aan te pas komen, maar een viertal jeugdrijders van de SVO Oudewater hebben hun eerste inline-skate wedstrijd binnen. Vita en Cas van Deuren, Sem van Beek en Asif Muhammad reden vorige zaterdag hun eerste wedstrijdrondjes op de overdekte 200-meterpiste in Heerenveen. Vooraf werden alle rijders getest, ouders waren niet toegestaan op het wedstrijdterrein en moesten de dag doorbrengen op de parkeerplaats. Maar er kon geraced worden en daar waren de jonge rijders flink blij mee.

Winst voor Asif Muhammad

Het was vooral voor Nederlands kampioen Asif Muhammad een aangename hernieuwde kennismaking. Op de 1000 meter pakte hij met winst de draad weer op waar hij vorig jaar na zijn succesvolle NK was gestopt. Cas van Deuren had bij de start van diezelfde afstand net even de pech dat hij werd afgesneden. "Die gast had een DQ moeten krijgen", meende Cas, en bij het terugkijken van de beelden had hij niet helemaal ongelijk. Gevolg was dat hij de hele race op 20 meter achter de andere rijders aanreed, maar kansloos was voor de a-finale.

Zusje Vita debuteerde diezelfde middag zowel in een landelijke wedstrijd als op de nationale televisie. Ze reed mede dankzij een bliksemstart een prima 1.000 meter en verzorgde vervolgens een meer dan uitstekend tv-optreden voor het Jeugdjournaal. Ook Sem van Beek liet zien dat hij zich afgelopen jaar flink verbeterd had en eindigde als tweedejaars kadet op een keurige negende plek.

Vita had het flink lastig tijdens haar eerste nationale wedstrijd op de puntenkoers en werd wel heel erg snel van de baan gehaald. Sem was op zijn beurt wel tevreden, wat op basis van zijn knappe zevende plek helemaal terecht was.

De 5 kilometer-puntenkoers was in het verleden vaak lastig voor Cas, maar hij heeft de afgelopen maanden flink aan zijn conditie gewerkt en wist flink partij te bieden. Asif op zijn beurt ging vanaf de eerste ronde voor de winst en pakte al vroeg de nodige punten, maar kreeg daar halverwege de rekening voor gepresenteerd. Een klein groepje reed weg en hij kon helaas niet volgen. Cas wist zich in dezelfde groep als Asif te handhaven en verschalkte hem zelfs in de sprint. Maar met flink wat punten op zak wist Asif ook op die afstand toch een podiumplek te halen en daarmee de toernooiwinst op te eisen.

foto

Afbeelding
Een Luisterend Oor 2 uur geleden
Afbeelding
Kerst met de kerstman en -mutsen 4 uur geleden
Afbeelding
Alzheimer Café regio Woerden 9 uur geleden
Afbeelding
Curlingseizoen van start in Montfoort 9 dec., 19:00
Afbeelding
Belangrijke stap voor dierenwelzijn 9 dec., 17:00
Afbeelding
Wereldlichtjesdag Montfoort 9 dec., 12:00
Afbeelding
Bestemmingsplan 'De Bleek' waarschijnlijk in de loop van 2025 van start 8 dec., 18:00
Afbeelding
De gezonken pont van Hekendorp 8 dec., 17:00