Afbeelding
pr

Wind tegen of toch mee?

Algemeen

Een klein buitje net boven Oudewater dreigde roet in het eten te gooien en ervoor te zorgen dat de tweede wedstrijd van Skate4 op vrijdag 27 augustus niet door zou kunnen gaan vanwege een natte baan. Terwijl in Heerde, waar dezelfde dag het NK inline skaten werd gehouden, de baan met grote regelmaat droog werd geblazen met bladblazers, deden in Oudewater de wind en het doorkomende zonnetje het werk. Bij aanvang van de wedstrijd was de baan alweer zo goed als droog. De 23 jeugdige deelnemers konden dan ook allemaal gewoon aan de start verschijnen.

Bij het eerste onderdeel van de avond, de 100 meter sprint, was het duidelijk dat de rijders last hadden van de wind. Vrijwel niemand kon de gereden tijd van de vorige wedstrijd verbeteren. Alleen Benjamin Ockhuijsen leek windje mee te hebben. Hij reed maar liefst 3 seconden van zijn vorige tijd af.

De series werden gereden in groepjes van vier waarbij sprake was van een ongeveer gelijkwaardig niveau. Het leverde een aantal spannende races op. Hoewel een Skate4-wedstrijd geen winnaars en verliezers kent, het gaat immers om het plezier en het ervaring opdoen met het rijden van een wedstrijd, streden de jonge rijders om het hardst om toch als eerste over de finish te komen.

Dat er inmiddels iets meer wedstrijdervaring was, bleek wel uit het feit dat de EHBO het deze avond zeer rustig had in vergelijking met de vorige wedstrijd. Ondanks de al eerder opgedane ervaring was er soms nog wat verwarring over het aantal te rijden rondjes. Waar de een aangespoord moest worden omdat hij een rondje te vroeg stopte, moesten anderen er door de speaker op gewezen worden dat ze toch echt mochten stoppen, omdat ze al klaar waren.

Noa van der Kuur eindigde haar serie op spectaculaire wijze. Een onverwachte move richting het middenterrein zorgde ervoor dat ze al duikelend in het gras belandde. Gelukkig kon Noa er zelf wel om lachen en kon de EHBO ook nu weer rustig blijven zitten.

De avond werd afgesloten met een teamsprint. Ook nu waren de teams weer op niveau ingedeeld. Voor het publiek was het een prachtig spel om naar te kijken, want de verschillende teams waren flink aan elkaar gewaagd. Het was maar goed dat er geen prijzen uitgereikt hoefden te worden, want het was vaak lastig om te bepalen welk team nou als eerste over de eindstreep kwam. Overigens liet Noa na afloop van de teamsprint zien de grasstop wel degelijk te beheersen. Haar tweede poging om op deze manier te remmen zag er zeer professioneel uit.

Na afloop was er voor iedereen nog een lekker ijsje en keerde iedereen tevreden huiswaarts. De organisatie kon terugkijken op een geslaagde avond.

3e Sakte4

Op vrijdag 10 september is de derde wedstrijd van Skate4. Publiek is dan natuurlijk weer van harte welkom om iedereen aan te komen moedigen.

Terwijl de toekomstige toppers zich vermaakten op het Statenland, waren de toppers van nu actief op het NK-baan in Heerde. Met vaste waarden Cas en Vita van Deuren, Demi Benschop, Marieke de Kruijff, maar ook ‘onze’ Italiaanse Asia Renda stond er een kleine maar fijne delegatie aan de start.

Cas liep op de 1000 meter de finale met maar een fractie van een seconde mis, maar kon verder terugkijken op een redelijk goed toernooi, al zag hij zelf hier en daar wel ruimte voor verbetering. Ook Marieke hield als eerstejaars senior goed stand met een 11e plek op de 200 meter. Demi Benschop reed als altijd steady mee in het damespeloton.

Helaas kon Asif Muhammad niet meedoen vanwege shorttrack-verplichtingen, maar hij had in Asia Renda een waardig vervangster: de rijdster traint iedere zomer een aantal weken mee in Oudewater en pakt dan gelijk maar even het NK mee. Vorig jaar kwam ze al op het podium, dit keer werd ze zelfs Nederlands kampioen op de 200 meter en pakte het brons op de 500 meter.

Afbeelding
Collectanten de straat op voor kinderen in armoede 1 uur geleden
Afbeelding
Enkeltje Holandija nu ook in Oudewater 18 uur geleden
Afbeelding
Taizé viering in Linschoten 23 uur geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren gisteren
Afbeelding
Plusdienst 'Geloof, Hoop & Liefde' 13 apr, 09:00
Afbeelding
In Memoriam: Piet Rutges (1949 - 2024) 12 apr, 19:00
Afbeelding
O.P.A. vijftig jaar! 12 apr, 18:00
De eerste bezoeker van het seizoen ontving enkele publicaties over het Gemaal en heerlijke koeken.
Amersfoort aan zee in Haastrecht 12 apr, 17:00