Sem van Beek (midden) baankampioen op de supersprint.
Sem van Beek (midden) baankampioen op de supersprint. pr

Sem van Beek kampioen op de supersprint

Algemeen

Komende zaterdag worden op De Vechtsebanen in Utrecht de SVO-clubkampioenschappen gehouden. Bij de mannen zijn Stan van Vliet en Joep Stubbe de absolute titelfavorieten. Beide junioren zijn aan het eind van dit, door alle corona-beperkingen, toch weer vreemde schaatsseizoen nog steeds in vorm. Zo verbeterde Van Vliet op 5 maart in Heerenveen zijn persoonlijke record op de 500 meter tot 37.48. De twee jaar jongere Stubbe kwam bij dezelfde wedstrijd voor KNSB- en topteams tot 38.01.

De mannen

Naast Van Vliet en Stubbe schaatsen bij SVO nog meer talenten rond. Zo werd C-junior Sem van Beek afgelopen dinsdag Utrechts baankampioen op de supersprint. Van Beek, een liefhebber van het korte werk, liet alleen op de afsluitende 300 meter een steekje vallen, maar won de beide 100 meters en de eerste 300 meter met overmacht. Zijn snelste tijden waren 11.55 en 27.83. Roan Vos eindigde als zevende.

Twee dagen eerder schaatsten de schaatsers die Utrecht als thuisbaan hebben om de baantitels op de afstanden. Bij de C-junioren werd Mike Houdijk, meer een man van daden dan van woorden, tweede op de 1000 meter. Met 1.28.16 schaatste hij op het harde ijs een mooi persoonlijk record. Datzelfde deden Onne van Miltenburg en Sem van Beek. Ook op de 1.500 meter eindigde Houdijk op de tweede plaats. Het verschil met Pelle Bolsius, zoon van de Amersfoortse burgemeester, was echter aanzienlijk.

Bij de B-junioren keerde Joep Stubbe huiswaarts met twee medailles. Op de 500 meter werd hij met 39.00 derde. Op de 1.500 meter behaalde hij achter ploeggenoot Ties van Seumeren het zilver.

De vrouwen

Bij de vrouwen, zoals de schaatsende dames tegenwoordig worden genoemd, was er zondag bij de baankampioenschappen afstanden geen eremetaal voor de SVO’ers. Anne Murk kwam bij de B-junioren nog het dichtst bij het podium met vierde plaatsen op de 1.000 en 1.500 meter. De Montfoortse Murk is komende zaterdag dan ook de grote kanshebber bij de strijd om de SVO-titels.

Dinsdag was er wel succes bij de meisjes pupillen bij de baankampioenschappen supersprint. Daphne van Kooten sprintte daar naar het brons. Op de eerste 100 meter werd Daphne tweede in 12.62. De tweede 100 meter was ze met 12.77 iets langzamer, maar ze was met die tijd wel de snelste van alle deelnemers. Vita van Deuren werd vierde in het eindklassement. Voor haar was er tweemaal brons op de 300 meter. Voor Isa van den Berg en Salomé de Bruijn waren er geen ereplaatsen in Utrecht, maar zij verbeterden wel hun toptijden op zowel de 100 als de 300 meter.

Mike Houdijk (links) tweede op de 1.500 meter.
De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 4 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 6 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 9 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00