Iedereen genoot zichtbaar.
Iedereen genoot zichtbaar. Margreet Nagtegaal

Super geslaagde avondvierdaagse in Oudewater

Algemeen

Het was de elfde editie van de avondvierdaagse die georganiseerd werd door de Vrienden van Oudewater. Zo’n zeshonderd deelnemers, waaronder veel kinderen, liepen mee. Maar ook een groep ouderen in een rolstoel uit De Wulverhorst met een begeleider. De intocht op vrijdag door het centrum van Oudewater met de Touwtrein voorop was feestelijk.

De vrienden van Oudewater organiseren de avondvierdaagse sinds 2010. Toen en nu met het motto van meer bewegen, meer je eigen omgeving leren kennen en natuurlijk ook voor de gezelligheid. Er lopen veel scholen mee. Vanuit Oudewater zijn alle scholen vertegenwoordigd maar ook uit Haastrecht en Hekendorp. Haastrecht loopt al jaren hier mee omdat ze vonden dat het in Gouda een beetje te druk werd.

Het was best even wennen voor de allerkleinsten, vanaf groep drie als je zes jaar bent, mag je meelopen. Maar omdat er twee jaar overgeslagen zijn vanwege corona, was het voor de hele onderbouw een nieuw evenement. De groep die tien kilometer loopt is klein, zo’n vijftig deelnemers, vergelijken met de grote groep die vijf kilometer loopt.

Maar iedereen haalde een medaille. Helaas had de wandelbond er te weinig in voorraad maar die worden later nog geleverd. Een medaille van brons, zilver of goud en toegevoegd met een cijfer van de meegelopen jaren.

Remon van Breukelen van de organisatie, is dik tevreden. “We hadden alleen op dinsdag een beetje regen, gelukkig was code oranje hier niet van toepassing en konden we gewoon lopen. Iedereen was blij. De verkeersregelaars, de chauffeur van de Touwtrein en wij als organisatie. We kijken echt terug op een geslaagd evenement.”

De datum voor volgend jaar staat al weer genoteerd. In 2023 wordt van 6 tot 9 juni de twaalfde editie gelopen. Alle leerlingen van de scholen moeten zich dan zelfstandig opgeven of als groep, omdat de scholen de organisatie niet meer gaan doen. “We hopen natuurlijk dat dan net zoveel of nog meer deelnemers zullen meelopen”, aldus Remon.

Margreet Nagtegaal

Een groep van De Wulverhorst deed ook mee.
Het defilé van de avondvierdaagse met de touwtrein voorop.
Afbeelding
Waarom De Pelikaan niet verloren mag gaan 8 uur geleden
Afbeelding
‘t Kaasmeisje, meer dan alleen kaas 9 uur geleden
Afbeelding
Boer Koos van der Wind uit Montfoort is continu bezig met verduurzaming 10 uur geleden
Afbeelding
Verenigingen verpulveren Grote Clubactie 13 uur geleden
Afbeelding
Winterconcert Linfano 15 uur geleden
Afbeelding
Help de bakkersexpositie compleet te maken 18 uur geleden
Afbeelding
Tour de Boer landt in Polsbroek 8 dec, 19:00
Afbeelding
Wintertentoonstelling 2022-2023 bij Sille Gallery 8 dec, 18:00