De Touwtrein bij De Wulverhorst.
De Touwtrein bij De Wulverhorst. Margreet Nagtegaal

Nieuw: met de touwtreinpendel naar het centrum

Algemeen

De komende weken gaat de Touwtrein op de woensdagen experimenteren met een pendeldienst vanaf De Wulverhorst naar het centrum van Oudewater. Langs de route zijn een aantal vaste haltes waar de trein stopt en mensen kunnen in- of juist uitstappen. De pendeldienst is speciaal bedoeld voor onze oudere inwoners en mensen, die slecht ter been zijn. Zo kunnen deze mensen weer eens naar de markt gaan, in de stad boodschappen doen of ergens een kopje koffie drinken. De Touwtrein start op woensdag 6 april met dit experiment.

Vanuit de vrijwilligers van De Wulverhorst kwam dit leuke idee terecht bij de organisatie van de Touwtrein. Piet Smits (organisator van de Touwtrein) vertelt: “Er zijn ouderen waarvoor het fysiek niet meer mogelijk is om even naar de markt te gaan of ergens een kop koffie te gaan drinken in het centrum. Zowel bij de thuiszorg als in De Wulverhorst worden dit soort signalen opgevangen en daar wilden ze graag wat aan doen. Zo ontstond het idee van de Touwpendel op woensdag. We hadden al rond de kerstdagen willen beginnen maar toen gooiden de coronamaatregelen nog roet in het eten.”

Elke woensdag even naar de markt

Het plan is om op de woensdagen elk uur te gaan rijden vanaf De Wulverhorst van 10.30 tot 13.30 uur. Onderweg worden zes haltes aangedaan. In volgorde van vertrek is dat: hoofdingang Wulverhorst - Prinses Margrietstraat 34 - Medisch Centrum bij mozaïekbank - parkeerplaats Coop - Restaurant Broeck, Broekerstraat - de Visbrug, tegenover het Oude Stadhuis en vice versa. Vertrek vanaf De Wulverhorst:10.30 uur -11.30 uur -12.30 uur -13.30 uur. Vertrek vanaf de Visbrug:11.00 uur -12.00 uur -13.00 uur -14.00 uur. Passagiers kunnen bij al deze haltes in- en uitstappen. De (opvouwbare) rollator mag mee. Wilt u met een rolstoel het centrum in of heeft u begeleiding nodig, neem dan contact op met het Touwteam, tel. 06 82091699.

Dus boodschappen doen bij de supermarkt, een kopje koffie bij Broeck (voor touwtreinreizigers is er zelfs een leuke aanbieding van 5 euro voor koffie/thee met appeltaart), even de markt over, het is allemaal mogelijk. De kosten voor een kaartje zijn laag, slechts 1 euro per enkele reis. Binnenkort zijn 10-ritten kaarten te koop bij De Wulverhorst, The Readshop en bij Broeck.

Piet Smits is enthousiast over dit mooie initiatief. Hij benadrukt dat het een experiment is. “We denken, dat dit experiment een uitkomst is voor deze mensen. De ouderen en eenzamen worden zo niet vergeten in Oudewater. We gaan het gewoon proberen en kijken of dit aanslaat. Het experiment duurt van 6 april tot 1 juni.”

Er komen folders met alle informatie te liggen bij o.a. De Wulverhorst, het Medisch Centrum en bij Broeck. Via de receptie van De Wulverhorst, tel. 0348 562214, kan men altijd contact opnemen wanneer de Touwtrein rijdt. De leuke Touwtrein wordt op deze manier voor steeds meer doeleinden gebruikt. Met dank aan de bedrijven Jan van Dam, Kiremko en Solar Prof. Deze sponsoren maken het mogelijk dat de Touwtrein kan rijden.

Margreet Nagtegaal

Afbeelding
Haastrechtse Rommelmarkt 6 uur geleden
Afbeelding
WBO ondernemersvrouwen 7 uur geleden
Afbeelding
De Spel Verhuur Centrale stopt 8 uur geleden
Afbeelding
Koeiendans in Montfoort 11 uur geleden
Afbeelding
Fietsontdekdag in Montfoort 13 uur geleden
Connie Kolfschoten-Verhoef.
EHBO'ers geëerd voor inzet 15 uur geleden
Afbeelding
Evensong in Oudewater 16 uur geleden
Afbeelding
'De zorgzame buurt' start eerste pilot 17 apr, 19:00