In de stromende regen kopt Raateland de bal over doelman Möller en scoort voor Haastrecht al vroeg de openingstreffer. Joop Kurver

Haastrecht met gemak langs Kickers

VV Haastrecht - SV Kickers 6-1

Onder zeer wisselende weersomstandigheden had Haastrecht afgelopen zaterdag geen moeite met 4e-Klasser SV Kickers '69 en versloeg de ploeg van coach Macro Versloot de bezoekers uit Leimuiden eenvoudig met 6-1. Veel wind en plensbuien wisselden zich tijdens deze bekerwedstrijd op het Sportpark Wilgenoord af met af en toe zon en fraaie Hollandse wolkenluchten. Zoals op het voor de vierde keer gewonnen Jan Lingen Bokaal toernooi vorige week in Gouderak waren de zwart-geelhemden opnieuw ongenaakbaar en scoorden er lustig op los.

Rond 14.30 uur floot de jonge scheidsrechter, dhr. M.G. Begeer, voor aanvang van de wedstrijd. Ondanks de vele protesten van de tegenstander SV Kickers, floot de onpartijdige een prima wedstrijd. De regen kwam aan het begin met bakken uit de hemel en al in de negende minuut kwam de thuisploeg op voorsprong…

Raateland

Haastrecht zette al snel de aanval in en na een snelle rush op rechts en een prima voorzet van Danny de Bruijn kopte Tijmen Raateland de bal fraai over doelman Möllers heen, die te ver voor zijn doel stond en de bal voor het nakijken had, 1-0. In de 18e minuut kreeg Raateland opnieuw een grote mogelijkheid na een fraaie dieptepass van Robert Dongelmans, maar nu stond zijn vizier niet op scherp en schoot de spits de bal ver naast. Direct na de aftrap liet Haastrecht zich twee minuten later verrassen en scoorde Marco Tent voor SV Kickers uit de corner de gelijkmaker, 1-1. Haastrecht liet zich echter niet van de wijs brengen en zette het goede positiespel voort, waaruit in de 25e minuut weer een megakans kwam voor Raateland. Hij had de bal na de voorzet van Bakker voor het intikken, maar verslikte zich in de mogelijkheid.

Penalty

De ploeg van Erwin van der Zee probeerde wel naar voren te voetballen maar elke aanvalspoging werd in de kiem gesmoord door de uitstekende defensie van Haastrecht. De verdedigers Vianen, De Bruijn en Wolff samen met keeper Stauthamer speelden een puike en bijna foutloze wedstrijd. In de 37e minuut pikte Joep Wijnands na een afgeslagen aanval de bal op en spurtte richting het doel van de bezoekers en loste een gevaarlijk strak schot. Doelman Möllers wist de bal te stoppen maar had de bal niet klemvast en in de rebound schoot aanvoerder Stephan Bakker het leder snoeihard in de touwen, 2-1. Een minuut voor rust werd Bakker onderuit geschoffeld binnen de zestien en legde scheidrechter Begeer de bal op de stip. Feilloos schoot Bjorn van Leeuwen de 3-1 binnen.

Aanvalsgolf

Na de thee werd de druk direct weer opgevoerd en schoot Wijnands na een uitstekende voorzet van de snelle Raateland de bal al na drie minuten eenvoudig tussen de palen, 4-1. Niet veel later kreeg Haastrecht opnieuw een terechte strafschop en gooide Bjorn van Leeuwen met uiterste precisie het duel in het slot, 5-1. De weerstand bij de oranje-withemden was gebroken en Haastrecht kon de ene na de andere aanval opzetten. In de slotfase kon Raateland de bal nog fraai over doelman Möllers liften en de eindstand naar 6-1 brengen. Aanstaande zaterdag 5 september gaat Haastrecht op bezoek bij S.C Remo in 's-Gravenhage voor de tweede bekerwedstrijd. De supporters zijn uiteraard benieuwd of hun ploeg de ingezette zegereeks kan voortzetten.