Vijf generaties op de foto.
Vijf generaties op de foto. (pr)

Op de foto met mijn betovergrootmoeder

Dat gebeurt natuurlijk niet zo vaak. Dat er vijf generaties tegelijk op de foto genomen kunnen worden. Betovergrootmoeder mevrouw De Waal-Streng (94) kreeg haar achterachterkleindochter in haar armen tijdens een bezoek van haar dochter, haar kleindochter en haar achterkleindochter.

Mevrouw De Waal-Streng woont in woon- en zorgcentrum De Wulverhorst in Oudewater. Ze is geboren in Haastrecht maar woonde het grootste deel van haar leven in Oudewater. Eerst in het huis met de naam ‘Rust Roest’ tegenover de Hoenkoopse Buurtweg tussen de twee stadjes in. Later ook op de Kromme Haven. Ze kreeg samen met haar man drie dochters en één zoon. Ze heeft vijf kleinkinderen, en vier achterkleinkinderen. En sinds 23-11-2021 een achterachterkleinkind.

Toen ze de kleine Sky in haar armen kreeg ontroerde dat iedereen enorm. Mevrouw De Waal hield haar stevig vast en genoot zichtbaar van haar achterachterkleindochter. Van dit bijzondere moment werd een mooie foto gemaakt. En die mag wel in de krant!

Het is bijzonder dat op de foto allemaal vrouwen staan. Van oud naar jong, alle vijf de generaties; mevrouw Theodora Elisabeth de Waal-Streng (24-04-1928), Thea Hart-de Waal (14-07-1949), Marjolein Saskia Isobel Haagen-Hart (17-08-1971), Elisabeth Johanna Haagen (17-07-2001), Sky Emmy Marjolein Hoogendijk (23-11-2021).
Er zit maar liefst 94 jaar tussen de eerste en de vijfde generatie.

Marjolein Haagen vertelt dat ze ook nog eens bijna allemaal op een dinsdag zijn geboren. En allemaal meiden dus, die zijn vanaf het begin in de meerderheid gebleven. Er werd veel vernoemd in deze familie, dat kun je wel zien.

Oud-oma De Waal-Streng wordt vanwege de vele generaties maar Omi genoemd. Anders weet je natuurlijk niet meer over wie je het hebt.
Gefeliciteerd mevrouw De Waal met uw achterachterkleindochter!

Margreet Nagtegaal

Meer berichten