Otto Beaujon

Een honderdjarige dame

Op zaterdag 30 april vierde mevrouw Pelly Brak-Blonk haar honderdste verjaardag. Vlak voor corona het leven begon te verstoren was zij verhuisd van haar appartement in Leiden naar De Wulverhorst, waar zij het zichtbaar naar haar zin heeft. Ze heeft een paar goede vriendinnen en een zoon in het zorgcentrum, kleinkinderen en achterkleinkinderen alle in de buurt.

Zaterdag werd haar verjaardag gevierd. Burgemeester De Vries kwam haar geluk wensen met een prachtig voorjaarsboeket, complimenteerde haar met haar verzorgd uiterlijk en heldere geest, en vroeg haar naar het geheim van het lange leven (”Elke dag wandelen,” zei mevrouw Brak, “en nee, niet elke dag een fles wijn”). Haar schoon-kleindochter: “Ze houdt nog steeds van mooie kleren, en ze vindt het heerlijk nog zo goed te zijn. Je kunt wel merken dat ze heel haar werkzame leven in de damesmode en couture heeft gezeten.”

Behalve burgemeester De Vries sprak dokter Haverkamp namens de cliëntenraad en Joyce Jacobs als verpersoonlijking van De Wulverhorst.
Daarna was het tijd voor de foto met de vriendinnen en de familiefoto, met ‘s avonds een diner in familiekring.

Otto Beaujon

Meer berichten