Harry Bijl geeft inspiratiebrochure aan Walther Kok
Harry Bijl geeft inspiratiebrochure aan Walther Kok

Streekfonds lanceert brochure Natuurlijk Sturen

Algemeen

Het Streekfonds Lopikerwaarden heeft de brochure Natuurlijk Sturen (ondertitel: Inspiratie voor de Lopikerwaard) vorige week aangeboden aan wethouder Walther Kok van Oudewater. Deze brochure laat zien hoe Natuurlijk Sturen het landschap in de Lopikerwaard mooier kan maken en wegen veiliger.

Natuurlijk Sturen gaat over een andere manier naar wegen en het landschap eromheen kijken. Minder focus op bebording, paaltjes en drempels - en juist meer aandacht voor landschappelijk passende elementen. Hierdoor gaan mensen (onbewust) anders rijden: rustiger en vriendelijker. Natuurlijk Sturen is iets nieuws en volop in ontwikkeling. Het Lopikerwaarden Streekfonds houdt van het omdenken dat hierbij hoort en daagt overheden en streekbewoners uit om dit ook te doen. De brochure bevat onder andere foto's van wegen in de Alblasserwaard die al volgens de natuurlijk sturenprincipe aanpak zijn ingericht.

De gemeente Oudewater en het Streekfonds gaan dit najaar in gesprek over een mogelijke pilot Natuurlijk Sturen in de gemeente Oudewater.