Het eerste exemplaar van het VakantieDoeBoek werd vorige woensdag aangeboden aan Marcel Heijmans, oud-voorzitter van de Heksenketel
Het eerste exemplaar van het VakantieDoeBoek werd vorige woensdag aangeboden aan Marcel Heijmans, oud-voorzitter van de Heksenketel Wil van der Heiden

Geen zomervakantie zonder Heksenketel

Algemeen

Ellen van Leeuwen

De Heksenketel Kindervakantieweek gaat dit jaar, vanwege het coronavirus, niet door. De organisatie kreeg de vergunning voor het evenement niet rond. "Er komen dagelijks vierhonderd kinderen, waarvan een deel wordt gebracht door een volwassene. Dat kan gewoon niet", legt bestuurslid Corrie van der Heiden uit.

Het zou een bijzonder Heksenketel worden dit jaar. Corrie is al veertig jaar vrijwilliger bij de vakantieweek en Jeroen en Remon Kliver-van Breukelen zouden hun vijftienjarig jubileum vieren. "Het zou echt een feestjaar worden", legt Corrie uit. "Hopelijk kunnen we dat volgend jaar alsnog doen!"

Om de kinderen dit jaar toch wat vermaak te bieden, heeft Heksenketel een VakantieDoeBoek uitgegeven. De eerste editie is uitgereikt aan oud-voorzitter Marcel Heijmans. "Hij draagt de Heksenketel een warm hart toe. We hebben vaak geld van hem gekregen voor de Heksenketel, daar zijn we heel blij mee."

In het VakantieDoeBoek staan veel puzzels, kleur- en tekenplaten en (knustel)spelletjes om binnen en buiten te doen. De vaste vrijwilligers zijn gevraagd om creatieve ideeën aan te leveren. De leukste ideeën zijn samengebracht in het boek, dat wordt rondgebracht in heel Oudewater. Ook zijn ze verkrijgbaar bij Coop Heijmans en Hocus Pocus Zoetwaren. Corrie benadrukt dat er meer dan genoeg boeken zijn voor alle kinderen in Oudewater.

Ook Huttendorp wordt dit jaar niet gebouwd. Alhoewel, wie weet wordt Oudewater wel omgetoverd tot één groot Huttendorp. De bouwwedstrijd gaat gewoon door, maar dan vanuit je eigen achtertuin. Kinderen kunnen samen met vriendjes of broertjes en zusjes een hut bouwen in de tuin. Een foto van de hut kunnen ze inzenden op de Facebookpagina (#heksenketelhuttendorp) of info@heksenketel-oudewater.nl. Uit alle inzendingen wordt een winnaar gekozen, die uiterlijk 6 september bekend wordt gemaakt tijdens een officiële prijsuitreiking.

En nieuw dit jaar: een online live-spelshow op woensdag 26 augustus om 15.00 uur. Hoe dat er precies uitziet, blijft nog even een verrassing. Houd voor meer informatie die Social Media van Heksenketel goed in de gaten.

Afbeelding
Renovatie bedieningsgebouwtje Cosijnbrug in Oudewater 16 uur geleden
Afbeelding
Collectanten gezocht voor Amnesty 21 uur geleden
Afbeelding
Over 'Op de rand' 1 mrt, 19:00
Afbeelding
Puntje van Aandacht 1 mrt, 17:00
Dirigent Leon van Veen.
Paaszang: Samen zingen we 'Hallelujah' 1 mrt, 12:00
Afbeelding
Concert Soli Deo Gloria 1 mrt, 09:00
Afbeelding
Jan van der Vlist antiek & brocante houdt totale leegverkoop 29 feb, 19:00
Afbeelding
Singer-Songwriter Diede Vendrig schittert in landelijke muziekcompetitie 29 feb, 18:00