Koor aan de oranjebitter.
Koor aan de oranjebitter. Foto: Hanneke Stoof

Koffieochtend in Dorpshuis De Vaart

Algemeen

Hanneke Stoof

Op de zaterdag voor Koningsdag organiseert het Oranjecomité uit Linschoten traditiegetrouw een koffieochtend voor senioren. Koffie met gebak en een oranjebittertje toe.

Het was ‘volle bak’ in de grote zaal van Dorpshuis De Vaart. Bij binnenkomst kregen de gasten koffie of thee met een lekker gebakje mogelijk gemaakt door de Stichting A-wareness.

André Zimnik heette eenieder van harte welkom namens het Oranjecomité. André is al tien jaar voorzitter. Daarna zette het Linschotense zangkoor Sterk Spul in met heerlijke meezingers en meedeiners.

In de pauze, toen het koor de kelen ging smeren werd er nog een drankje geserveerd. Menigeen bestelde een advocaatje met slagroom. Een ware traktatie. Na de pauze werden de Amsterdamse grachten bezongen en de tulpen uit Amsterdam.

Aan het einde van het programma van het koor sprak burgemeester Petra van Hartskamp haar bewondering uit voor de organisatie en er werd met een oranjebittertje getoost op onze koning Willem Alexander. De burgemeester hoopt volgend jaar weer uitgenodigd te worden.

Tot slot werd het Wilhelmus gezongen en gaf het koor nog een mooie toegift. Deze ochtend is een mooie aanloop naar Koningsdag.

Lang leve de Koning, De burgemeester en André Zinmik.
Zangkoor Sterk Spul.
Het Wilhelmus wordt gezongen.
Oranjebittertje.
Het opbrengen van N.S.B.-ers op 5 mei door twee priesterstudenten uit MegenFrans de Roode en Evert Hardesmeets, die ondergedoken zaten bijHein Blom in de Hekendorpse Buurt (nu kinderdagverblijf Veld-Zicht).Zij speelden een belangrijke rol in het verzet.Evert Hardesmeets (rechts) zou later op de dag zich verstoppenin het huis van Van Vliet op het IJsselvere en er de nacht doorbrengen.
Oorlogsdagboek mei 1945 3 uur geleden
 Ze hebben er weer een gezellig avond van gemaakt in het Cultuurhuis.
Taalcafé 10 uur geleden
Afbeelding
Ingezonden Van de Sande 12 uur geleden
Het echtpaar Kok met burgemeester Laurens de Graaf.
Koninklijke onderscheiding voor het echtpaar Kok-van Zuijlen in Polsbroek 3 mei, 17:00
Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Linschoten 3 mei, 14:00
Afbeelding
Open ochtend Hospice De Mantelmeeuw 3 mei, 12:00
Afbeelding
Voetbalprogramma 3 mei, 10:00
Afbeelding
Orgelbespeling in Oudewater 3 mei, 09:00