Afbeelding
pr

Echt Zonnebloemwerk, kleine dingen doen die voor de mensen heel belangrijk zijn

Algemeen

Jarige Aagie Liefhebber wordt toegezongen

door Cees Reichard

Op donderdag 30 april vierde Aagie Liefhebber haar 91e verjaardag in De Liezeborgh in Haastrecht. Helaas mocht zij door de huidige omstandigheden geen verjaarsbezoek ontvangen. Marrie Koelman bezoekt regelmatig tien jaar lang mevr. Liefhebber namens de Zonnebloem. Voor haar aanleiding om haar toe te zingen met haar vriendinnen Jenny Hoffland en Ans Janssen. Dit deden zij tijdens het koffiedrinken in de hal van de Liezeborgh. Mevrouw Liefhebber straalde van geluk. Vervolgens werd haar een felicitatiekaart en bloemen overhandigd. Ook mocht Annie Snijder die eerder deze week jarig was, een bloemetje in ontvangst nemen.

Marrie Koelman zegt dat dit echt Zonnebloemwerk is. Zij maakt deel uit van de kleine Zonnebloemafdeling Haastrecht, Stolwijk, Vlist. Als je je aanmeldt geef je aan wat je wilt doen. Dat kan zijn mensen bezoeken, regelmatig bellen, gaan wandelen of aan allerlei activiteiten deelnemen. Ook kan je een cursus volgen. Je ziet dan wat er allemaal mogelijk is. Dat is één keer per jaar. Marrie gaat hier ieder jaar naar toe en zij vindt dit heel leerzaam.

Activiteiten

Drie keer per jaar komt de afdeling bijeen en dan wordt er gekeken welke activiteiten er zijn. Bij de activiteiten probeert Marrie altijd erbij te zijn. Vooral als mevrouw Liefhebber hieraan deelneemt. Laatst heeft Marrie meegedaan met de stamppottenmaaltijd. Toen heeft zij een zuurkoolstamppot gemaakt.

Door de coronatijd is alles afgelast. Marrie vindt dit heel jammer. "Wij mogen nergens heen. Niet op bezoek of in de Overtuin wandelen. Wel bel ik regelmatig of ik stuur ze een kaartje, breng een bloemetje en met de Pasen kregen ze paaseitjes van mij. En dit toezingen vind ik ontzettend leuk. Het zijn allemaal de kleine dingen die voor de mensen heel belangrijk zijn."

De Zonnebloem is nog op zoek naar mensen die zich willen inzetten als vrijwilliger om medeburgers met een lichamelijke beperking af en toe een paar gezellige uurtjes te bezorgen. Men kan hiervoor contact opnemen met Hannie Aantjes, tel. 06-2944 2982, mailadres: jaap-hannie@hotmail.com

Afbeelding