Afbeelding

Blik op .... Corona

Algemeen

Het hele weekend heb ik nagedacht over de column van deze week. Ik wilde het niet over Corona hebben, want de hele dag gaat het sinds een paar weken alleen nog maar over Corona. Het lijkt wel of er verder op de wereld niets meer gebeurt dat het vermelden in nieuwsuitzendingen en kranten waard is. Ik ben een nieuwsjunkie en besteed per dag gauw tot wel een paar uur aan het nieuws. Maar mijn nieuwsconsumptie is de afgelopen weken gedaald, niet gestegen. Eigenlijk vind ik maar één moment van de dag belangrijk nog en dat is de dagelijkse bekendmaking van de nieuwe cijfers voor Nederland van het RIVM. En dan vooral de vraag of er een daling van de stijging van het aantal nieuwe gevallen kan worden waargenomen. Want daarvoor zitten U en ik nu al bijna drie weken binnen en gaan alleen nog naar de supermarkt. Waar we massaal, van alle producten waarvan je je zou kunnen voorstellen dat je er een voorraadje van zou moeten hebben, WC-papier kopen. Nu koop ik dat al jaren in bulk, als het in de aanbieding is, want dat is veel goedkoper. Ik had net voor de crisis een pak van achttien rollen gekocht, dus ik kan nog even vooruit.

Het aantal invalshoeken van waaruit deze crisis kan worden belicht is schier eindeloos. En de talkshows doen niet anders. En aangezien er veel talkshows zijn die dat dagelijks met grote ijver doen heb ik het opgegeven om daarnaar te kijken, terwijl ik meestal toch wel een paar van die shows per dag bekijk.

Ouders die moeten thuiswerken en tegelijk ervoor zorgen dat de kinderen de digitale lessen volgen. En wat dat allemaal doet met kinderen en ouders. Zieken die geen bezoek mogen ontvangen. Mensen die alleen moeten sterven, wat ik eigenlijk nog het meest schrijnend vind. De economie, die geheel is stilgevallen en waar ongetwijfeld nog veel persoonlijk leed uit zal voortkomen. Ik wil er niet badinerend over doen, want voor degenen die dat treft is het verschrikkelijk. Ik kan er alleen niets aan doen. Ik kan nergens iets aan doen en voel me machteloos. Want ik zit tegen de risicogroepen aan en blijf maar binnen. Nou ja, ik kan nog wel iets doen aan mijn makkelijke moestuin en wat snoeiwerk aan struikjes en zo. Dat is dan weliswaar buiten, maar binnen de grenzen van mijn erfje. En van een afstandje een gesprekje voeren moet de buren. Maar dan houdt het op. Vlakt die piek al af? Het RIVM is er voorzichtig over. Het zal dus nog wel even duren.

Ik wens ons allen een goede gezondheid, goed contact via telefoon en sociale media en niet al te veel paniek toe.

Trudie Scherpenzeel

Afbeelding
BMM Band met live muziek 'From The Sixties Till Now' 1 uur geleden
Hier - het is december 2023 - wordt minutieus gewerkt aan het restaureren van de beschilderingen van het priesterkoor.
Stichting Reddingsplan Franciscuskerk Oudewater maakt restauratie priesterkoor mogelijk 3 uur geleden
Team 226 'Zorgpartners Midden-Holland'.
De Roparun in het pinksterweekend weer van start 4 uur geleden
Het opbrengen van N.S.B.-ers op 5 mei door twee priesterstudenten uit MegenFrans de Roode en Evert Hardesmeets, die ondergedoken zaten bijHein Blom in de Hekendorpse Buurt (nu kinderdagverblijf Veld-Zicht).Zij speelden een belangrijke rol in het verzet.Evert Hardesmeets (rechts) zou later op de dag zich verstoppenin het huis van Van Vliet op het IJsselvere en er de nacht doorbrengen.
Oorlogsdagboek mei 1945 gisteren
 Ze hebben er weer een gezellig avond van gemaakt in het Cultuurhuis.
Taalcafé 4 mei, 12:00
Afbeelding
Ingezonden Van de Sande 4 mei, 10:00
Het echtpaar Kok met burgemeester Laurens de Graaf.
Koninklijke onderscheiding voor het echtpaar Kok-van Zuijlen in Polsbroek 3 mei, 17:00
Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Linschoten 3 mei, 14:00