Op vrijdag 26 april reikte burgemeester Van Hartskamp in het verenigingsgebouw Sint Joseph aan zes inwoners een Koninklijke onderscheiding uit.V.l.n.r.: Frans van Vliet, Hennie Verhoef, Gert van Schaik, Henny van den Haselkamp, Frans Kemp en Hans van Kats.
Op vrijdag 26 april reikte burgemeester Van Hartskamp in het verenigingsgebouw Sint Joseph aan zes inwoners een Koninklijke onderscheiding uit.V.l.n.r.: Frans van Vliet, Hennie Verhoef, Gert van Schaik, Henny van den Haselkamp, Frans Kemp en Hans van Kats. Foto: PR

Lintjesregen in Montfoort: Zes lokale helden ontvangen Koninklijke onderscheiding

Algemeen

Sjoukje Dijkstra

Afgelopen vrijdagochtend werden in het verenigingsgebouw Sint Joseph in Montfoort zes lokale vrijwilligers gehuldigd met Koninklijke onderscheidingen. Ze kregen hun lintje opgespeld door burgemeester Petra van Hartskamp. Deze onderscheidingen werden toegekend voor de indrukwekkende inzet van deze Montfoortse helden op maatschappelijk, kerkelijk, cultureel of sportief vlak.

De inwoners, die werden geëerd met de Koninklijke onderscheidingen ‘Lid in de Orde van Oranje Nassau’ waren blij verrast. Wie kregen een lintje in Montfoort?

De heer F.A.E. Kemp

Al sinds 1999 heeft de heer Kemp zich met hart en ziel ingezet voor de Parochie Johannes de Doper. Van het verspreiden van het parochieblad tot het onderhouden van de parochietuin, zijn bijdragen zijn van onschatbare waarde. Zelfs op 88-jarige leeftijd blijft hij zich inzetten door maaltijden rond te brengen voor degenen die niet meer zelf kunnen koken.

De heer H.J. van den Haselkamp

Gedurende ruim 40 jaar heeft de heer Van den Haselkamp een onschatbare bijdrage geleverd aan de tafeltennisvereniging de Schans. Naast zijn rol als trainer en begeleider, heeft hij zich ook ingezet voor de SWOM, waar hij wekelijks inwoners naar ziekenhuizen en andere bestemmingen brengt.

De heer J.C. van Kats

Met meer dan 40 jaar aan vrijwilligerservaring heeft de heer Van Kats zijn stempel gedrukt op verschillende gebieden, variërend van zijn betrokkenheid bij verenigingsgebouw Sint Joseph tot zijn inzet voor de Rk-Kerk Johannes De Doper. Zijn inspanningen voor de Stichting Oud Montfoort en de seniorenvereniging Het Knooppunt Montfoort/Linschoten zijn eveneens bewonderenswaardig.

De heer G.G.T. Van Schaik

Als toegewijd bibliothecaris van het kerkkoor Caecilia, en zijn inzet voor de SWOM, heeft de heer Van Schaik zijn waarde bewezen in zowel de culturele als maatschappelijke sferen van Montfoort. Zijn inzet als chauffeur van de SWOM-taxi en zijn wekelijkse bezorging van maaltijden aan ouderen getuigen van zijn sociale betrokkenheid.

De heer H.G. Verhoef

Al sinds 1964 heeft de heer Verhoef zijn tijd en energie gewijd aan de voetbalvereniging Montfoort Samen Verder ‘19. Zijn onvermoeibare inzet als jeugdleider, trainer en later als beheerder van de kantine heeft de vereniging gevormd tot wat het vandaag is. Buiten het voetbalveld staat hij ook altijd klaar voor familie en vrienden met allerlei hand- en spandiensten.

De heer F.A.M. van Vliet

Als drijvende kracht achter de voetbalvereniging Montfoort Samen Verder ‘19 en zijn toewijding aan Stichting Cultureel Montfoort, heeft de heer Van Vliet een onschatbare bijdrage geleverd aan het verenigingsleven en de culturele rijkdom van Montfoort.

Burgemeester Petra van Hartskamp-de Jong sprak haar trots uit over deze vrijwilligers, die elk op hun eigen manier Montfoort hebben verrijkt. Met een warme glimlach en een welgemeend applaus werden deze lokale helden geëerd voor hun buitengewone bijdragen aan de gemeenschap van Montfoort.

De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 16 uur geleden
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 uur geleden
Ben je benieuwd hoe het is om een muziekinstrument te bespelen?
Open Muziekochtend in de Thuishaven 21 uur geleden
Boezemmolen nummer 6: wieken in de wind.
Open molendag 23 uur geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 17 mei, 09:00
Jorienne Baas, de winnares bij de dames.
Polsstokverspringseizoen spectaculair van start in Kockengen 16 mei, 18:00
Afbeelding
Oecumenische Pinksterviering in Haastrecht 16 mei, 17:00
De onthulling van het gedenkteken in februari.
Gedenkteken Lopikerwaard helemaal af 16 mei, 14:00