Afbeelding

Ingezonden Van de Sande

Algemeen

Inspreken

Tijdens de raadsvergadering van 25 april maakte ik van de gelegenheid gebruik om in te mogen spreken. Het onderwerp waar ik over wilde spreken waren twee raadsinformatiebrieven over een bekend pluimveebedrijf in Hekendorp. Ik vind dat dit onderwerp anders, dus openlijker en eerlijker behandeld zou moeten worden dan tot dusverre.

Ik mocht van de wethouder niet deelnemen aan het onderzoek door de oud-burgemeester van Barneveld. Het rapport over dit onderzoek werd geheim verklaard. W.O.O verzoeken werden afgewezen. Desondanks heb ik kennis kunnen nemen van de inhoud: het stelt weinig voor.

Daarnaast heb ik meerdere opmerkingen gemaakt over het ontbreken van berekeningen over emissies van stof en stank zoals opgenomen in de laatst verstrekte omgevingsvergunning. Ik had ze graag willen vergelijken met die in de oorspronkelijke vergunning uit 2008 toegestane emissies.

Na het inspreken kreeg ik ‘een goede raad’ van de voorzitter: wilt u de naam van de betreffende wethouder niet meer telkens nodeloos noemen, zeker als het over vermeende geheimen of achterhouden van gegevens gaat.

Mijn conclusie is, dat u als u gaat inspreken het beste rekening kunt houden met wat de voorzitter gepast vindt. Dan blijft het vooral een rustige en lieve vergadering. Laat ik het daar nu NIET mee eens zijn!

Aad van de Sande,
Hekendorp

De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 13 uur geleden
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 14 uur geleden
Ben je benieuwd hoe het is om een muziekinstrument te bespelen?
Open Muziekochtend in de Thuishaven 18 uur geleden
Boezemmolen nummer 6: wieken in de wind.
Open molendag 20 uur geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 23 uur geleden
Jorienne Baas, de winnares bij de dames.
Polsstokverspringseizoen spectaculair van start in Kockengen 16 mei, 18:00
Afbeelding
Oecumenische Pinksterviering in Haastrecht 16 mei, 17:00
De onthulling van het gedenkteken in februari.
Gedenkteken Lopikerwaard helemaal af 16 mei, 14:00