Afbeelding

Snelladen in Oudewater

Algemeen

Siem van der Burg

Als je onverhoopt je elektrische auto snel bij- of op wilt laden dan hoef je niet meer naar de rijksweg om een snellader te zoeken. Je kan nu ook op de Wilgenweg 3A terecht bij Knotters Elektra. Voor het pand is een bereikbare en gemakkelijk bedienbare snellader geplaatst. Binnen een uur kan je 30 kilowatt laden waarmee je met de meeste auto’s weer minimaal honderdvijftig kilometer op weg kan.

“De locatie is perfect, we hebben de capaciteit door zonnepanelen op ons bedrijfspand en we hebben de kennis en kunde voor de installatie in eigen huis”, zegt Guus Knotters (eigenaar). “We zijn scherp geprijsd en als je overdag (tussen 7.00 en 16.00 uur) komt kan je met de leenfiets gewoon even naar huis of de stad in.”

De meeste publieke laders geven 11 kW per uur en kosten 0,47 euro per kilowatt en 0,34 per sessie, snelladers op de rijksweg laden 70 tot 150 kW per uur en kosten 0,83 euro of meer per kilowatt. Bij Knotters Electra laadt je 30 kW per uur, betaal je geen starttarief en 0,50 euro per kW. Laden kan met alle bekende laadpassen. En het werkt net zo eenvoudig als bij normale openbare laadpalen. Aan de zijkant bovenaan even de kabel ontgrendelen, kabel in de auto, pas voor de scanner en het laden begint.

De snellader staat nu inmiddels een aantal weken voor de deur van het bedrijfspand. Op de bekende sites van bijvoorbeeld Independer, ANWB of oplaadpalen.nl kan je zien of de laadpaal vrij is. “We zijn uniek in Oudewater en zullen dat voorlopig ook wel blijven”, vervolgt Guus Knotters. “Er worden door Stedin geen aansluitingen meer gerealiseerd voor hoog elektriciteit verbruikende apparaten en -bedrijven. We waren er net op tijd bij om onze snellader te installeren. We hopen dat we er veel elektrische autobezitters in Oudewater mee van dienst kunnen zijn.”

Scania rally door Haastrecht.
Scania rally door Haastrecht 46 minuten geleden
Afbeelding
Dertien mei 1 uur geleden
Volleybal in het Park 2023.
Volleybal in het Park viert dertigste editie in Stadspark Montfoort 15 uur geleden
Amazing Stroopwafels sluiten seizoen Cultureel Montfoort in stijl af.
Amazing Stroopwafels sluiten seizoen Cultureel Montfoort in stijl af 16 uur geleden
Afbeelding
Winkel in Oudewater en maak kans op één van de vele cadeaubonnen/-pakketten 17 uur geleden
Dauwtrappen door natuurgebied.
Dauwtrappen tijdens Hemelvaartsdag donderdag 9 mei 2024 18 uur geleden
Afbeelding
Voetbalverslagen en programma 20 uur geleden
 De inschrijvingen voor het recreantentoernooi komen langzaam binnen.
Recreantentoernooi bij tafeltennisvereniging TOP 22 uur geleden