Afbeelding
Foto: M Walinga

Jaarconcert Ons Genoegen viel weer in de smaak

Algemeen

Siem van der Burg

Net als voorgaande jaren zat de zaal van het St. Joseph zalencentrum weer vol voor de jaaruitvoering van muziekvereniging Ons Genoegen. Het publiek was enthousiast en de uitvoerende muzikanten genoten zelf misschien nog het meest.

Het orkest, leerlingenorkest en de drumband zorgden voor een uiterst gevarieerd programma. Vooral de slagwerkgroep verraste het publiek met de nummers The Rhythm Kitchenmaids en Rhythm Chairs. Er werd namelijk niet alleen op slagwerkinstrumenten gespeeld, maar ook op allerlei voorwerpen die in het huishouden voor de schoonmaak gebruikt worden (zoals onder andere wasborden) en op stoelen.

Twee jubilarissen, Ruud de Groot (voor 40 jaar lidmaatschap) en John van den Bosch (voor 50 jaar lidmaatschap), werden door burgemeester van Hartskamp gehuldigd. Ze ontvingen de spelden die bij een dergelijk jubileum horen en nog belangrijker, een bijbehorende mooie toespraak.

Aan het eind van het concert werd door alle onderdelen van de vereniging het nummer ‘Mister Saxobeat’ ten gehore gebracht. De afsluiting viel net zoals de rest van het programma zeer in de smaak bij de aanwezigen.

Afbeelding