Afbeelding
Foto: Siem van der Burg

Treatief bijna klaar voor ‘Shrek the Musical’

Algemeen

Siem van der Burg

Treatief is er bijna klaar voor. Nog een paar stevige repetities en een generale en dan kan de première op vrijdag 12 april beginnen. Het imposante decor is klaar, de kostuums zijn gekocht of gemaakt, de teksten zitten gebeiteld, de dans en muziek zijn ingestudeerd. Het grootste deel van de kaarten voor de negen voorstellingen is verkocht. Het Treatief team, de cast, vrijwilligers en het orkest kunnen niet wachten om te laten zien hoe mooi ‘Shrek the Musical’ is geworden.

Een megaproductie

De spelers, organisatoren en het creatieve team komen woorden tekort om de megaproductie te beschrijven. Betoverend, kleurrijk, imposant, sprookjesachtig, professioneel, van grote klasse. Iedereen is trots op wat er is neergezet en dankbaar dat in een relatief kleine plaats als Oudewater zo’n mooie productie kan worden neergezet. Voorgaande producties als Ciske de rat en The Sound of Music waren al groots, maar Shrek is volgens een van de jongste actrices iets wat je nooit meer gaat meemaken.

Een verhaal voor jong en oud

Shrek the Musical brengt de geliefde personages uit de bekende animatiefilm tot leven in een hilarische, spectaculaire en soms vertederende voorstelling. Het is een actueel verhaal waar volwassenen én kinderen iets van kunnen opsteken. De wereld van sprookjes wordt op z’n kop gezet. In een moeras, ver weg van de bewoonde wereld leeft Shrek. Een Oger die zijn rust waardeert. Zijn leven wordt ruw verstoord wanneer Heer Farquaad alle sprookjesfiguren uit zijn rijk verbant en ze rechtstreeks naar het moeras van Shrek stuurt. Vastbesloten om zijn moeras weer voor zichzelf te krijgen, gaat Shrek verhaal halen. Tegen zijn zin wordt hij vergezeld door Ezel die van alles blijkt te kunnen, behalve zijn mond houden. Terwijl Shrek en Ezel op pad zijn, heeft Heer Farquaad zijn oog laten vallen op prinses Fiona. Zij zit gevangen in de toren, bewaakt door een vuurspuwende draak. De twee sluiten een deal: Heer Farquaad geeft het moeras terug als Shrek prinses Fiona voor hem gaat redden. Shrek, niet bepaald een held, gaat akkoord en begint aan een avontuur vol humor en onverwachte wendingen. Samen met de praatgrage Ezel.

Uitvoeringen

De voorstelling van ‘Shrek the Musical’ wordt negen keer gespeeld in de periode van 12 tot en met 20 april in sporthal ‘De Noort Syde’.

Meer informatie is te vinden op www.treatief.nl. Daar kunt u ook terecht voor het bestellen van kaarten. Shrek de Musical mag u niet missen!

Afbeelding
Afbeelding
De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 3 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 5 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 8 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00