Afbeelding
Foto:

Fietsontdekdag in Montfoort

Algemeen

Siem van der Burg

Montfoort Vitaal, Het Knooppunt, SWOM en de gemeente Montfoort organiseerden op zaterdag 20 april de eerste fietsontdekdag in Sporthal Hofland in Montfoort. De term fietsontdekdag was wellicht wat misleidend. Het was geen dag om te ontdekken waar door dieven gestolen fietsen waren gebleven of om te ontdekken hoe je kon leren fietsen, nee het was een dag om alles te weten te komen over de mogelijkheden om te blijven fietsen als je je op een gewone fiets niet meer zeker en veilig voelt.

Tijdens de ontdekdag kregen bezoekers informatie over hoe je kon blijven doortrappen tot je honderdste. Een aantal leveranciers van driewielfietsen, lage instapfietsen, duofietsen en rolstoelfietsen had een aantal exemplaten meegebracht om uit te proberen. Heel wat ouderen bezochten de dag, om onder het genot van een kop koffie of thee, vragen te stellen aan de leveranciers, een fysiotherapeut, Wmo-consulent en fietsdocent. En uiteraard om een proefrondje te maken en de fietsen uit te proberen.

Het was een ideale manier om te kijken of de overstap van een twee- naar driewieler wat voor ze zou kunnen zijn en om de fietsen van meerdere fabrikanten uit te proberen. Geen geregel en gedoe met individuele leveranciers aan de deur voor een demo en een verkooppraatje, maar gewoon vrijblijvend de opties verkennen.

De markt voor driewielers is ‘booming’ volgens een van de leveranciers. We worden gemiddeld ouder, maar willen wel van onze vrijheid blijven genieten. Vroeger was je (als het op een tweewieler niet meer lukte) gelijk aangewezen op een scootmobiel. Nu zijn er allerlei mogelijkheden om nog lang veilig te blijven fietsen. Meer informatie is te vinden op www.doortrappen.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Het echtpaar Kok met burgemeester Laurens de Graaf.
Koninklijke onderscheiding voor het echtpaar Kok-van Zuijlen in Polsbroek 12 uur geleden
Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Linschoten 15 uur geleden
Afbeelding
Open ochtend Hospice De Mantelmeeuw 17 uur geleden
Afbeelding
Voetbalprogramma 19 uur geleden
Afbeelding
Orgelbespeling in Oudewater 20 uur geleden
Twee Montfoortse studentes van het Kalsbeekcollege, Julia Groen en Gwen Hoogenboom, zetten zich in voor een 4-5 mei glossy.
Montfoortse studenten vertellen oorlogsverhalen in 4/5 Mei glossy 2 mei, 19:00
De burgemeester was er om Madeliene mee te delen dat haar de eer te beurt was gevallen om haar gedicht op 4 mei te mogen voordragen.
Bijzonder gedicht voor tijdens de 4 mei-herdenking 2 mei, 17:00
Kinderdagopvang YellowBellies ontvangt PSO-keurmerk.
Kinderdagopvang YellowBellies ontvangt PSO-keurmerk 2 mei, 14:00