Artoha tijdens ‘De Boer Op’ in 2018 met liederen van de Jantjes.
Artoha tijdens ‘De Boer Op’ in 2018 met liederen van de Jantjes. Cees Reichard

Fietstheater-tour ‘In Vrijheid De Boer Op’

Algemeen

Een aantrekkelijk en gevarieerd programma met toneel, muziek en zang

‘In Vrijheid De Boer Op’ is dit jaar het thema van het cultureel fietstheater-tour dat op zaterdag 11 juni door Stichting Cultureel Podium Vlist georganiseerd wordt. De toneel-, zang- en muziekverenigingen uit Haastrecht, Stolwijk en Vlist verlenen hier weer hun medewerking aan.

In 2020 zou dit evenement in het kader van ‘75 jaar Vrijheid’ georganiseerd worden. Helaas kon dit door de coronamaatregelen geen doorgang vinden en ook vorig jaar niet. Nu kunnen we in vrijheid gaan genieten van toneel, muziek en zang.

Benno Dekker en Jeroen Both vertellen dat de Stichting Cultureel Podium Vlist de organisatie van dit evenement in handen heeft.
Op ieder heel uur is er een optreden van ongeveer een half uur, zodat men ruimschoots de tijd heeft om zich op de fiets naar het volgende optreden te gaan en onderweg volop van de natuur kan genieten.
Het eerste optreden is om 12.00 uur en het laatste om 16.00 uur. Er kan vanaf elke locatie gestart worden. Men kan ook zelf bepalen welke vijf voorstellingen men wil bekijken. De fietsroute is langs het riviertje de Vlist en door de polder van en naar Stolwijk.

Het programma

Op locatie West-Vlisterdijk 12, Vlist speelt toneelverenging Artoha uit Haastrecht de eenakter ‘De Trein’ van Carl Slotboom. Een aangrijpend verhaal van een ouder Joods echtpaar dat door het stilstaan van de trein waarin ze zitten, eindelijk na 50 jaar de moed hebben te praten over de verschrikkingen die zij in het kamp meegemaakt hebben. De regie is in handen van Randy van Vliet. Toneelvereniging de Schijnwerper uit Haastrecht brengt onder regie van Irene van Nieuwveld het absurdistische stuk ‘Doetje’. De ouders van dat meisje zijn nou niet bepaald opvoedouders. Hun dochter Doetje delft het onderspit. Of toch niet? Kom dit beleven op Oost-Vlisterdijk 17.

Het Vrouwenkoor Vita Nova doet voor het eerst mee en zingen bij locatie ‘Ons Honk’ in Vlist liederen die zij tijdens het Bevrijdingsconcert in de Hervormde Kerk gezongen hebben. Het Polderkoor uit Stolwijk zingt populaire muziek uit de jaren 60 tot heden en is te horen op Bovenkerkseweg 45 in Stolwijk. En krijgt men niet genoeg van zang, dan kan men nog gaan luisteren naar de Vlister Zangers op Oost-Vlisterdijk 11.

Op de locatie Schoonouwenseweg16 in Stolwijk spelen Muziekvereniging Concordia uit Haastrecht en Harmonie uit Stolwijk muziek van het Vrijheidsconcert met o.a. liederen van Vera Lynn en muziek van Glenn Miller.
Naast deze podium activiteiten kan men op de Koeneschans ook nog de prachtige schilderijenexpositie ‘Vrijheid’ gaan bekijken.

De toegang van de voorstellingen is vrij. Ter bestrijding van de kosten is er een fooienpot voor een vrijwillige bijdrage.

Cees Reichard

Afbeelding
Kampioenen 1 uur geleden
Afbeelding
Kookworkshop voor 18+'ers: Lekker, gezellig en gezond 15 uur geleden
Afbeelding
Verhalencafé: Liefde en verlangen, heerlijk, maar soms dodelijk 16 uur geleden
Uitreiking Hugo Kotestein oorkonde.
Monumentenstichting Hugo Kotestein 17 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere kerkdienst in Montfoort 22 uur geleden
Afbeelding
Fantastische Rot-avond in de soos gisteren
Flamenco Linschoten (foto: Gijs Possel).
Fotograaf Gijs Possel exposeert Flamencodansers In Theater De Wilde Weg gisteren
Afbeelding
Haastrechtse Rommelmarkt 18 apr, 19:00