Afbeelding
Foto: Mireille van der Ham

Prachtig jubileumconcert vrouwenkoor Vita Nova

Algemeen

Zondagmiddag 16 april bracht het Haastrechtse vrouwenkoor Vita Nova in een goed gevulde kerk, met familieleden en andere belangstellenden, een adembenemend mooi concert. De dames zongen een veelzijdig repertoire met als thema ‘Fly with me’ onder begeleiding van dirigente Marja Timmer.

Jubileum

Al jaren wordt er wekelijks geoefend in de Hervormde kerk aan de Kerkstraat in Haastrecht. Afgelopen november vierde het vrouwenkoor haar 95-jarige jubileum, waar deze zondag het concert de aanleiding voor was. Vita Nova staat bekend om haar meertaligheid. Dat bewezen zij deze middag nog maar eens door te zingen in het Duits, Engels, Frans, Italiaans, Zweeds, Latijn en Oekraïens.

Marja van der Have, jongste lid van het koor, begeleidde de aanwezigen door het concert heen met een duidelijke en leuke uitleg over de verschillende nummers die zij ten gehore brachten.

Emotioneel

De muzikale begeleiding werd verzorgd door Ingrid Rietveld - piano, Danielle van der Bas - klarinet en Annastasia van de Klomp - viool. Deze prachtige begeleiding zorgde regelmatig, zowel bij het publiek als het koor zelf, voor flink veel kippenvel. Marja van der Have legt uit: “We hebben de nummers regelmatig a capella met elkaar geoefend. Als daar dan de begeleiding van bijvoorbeeld de klarinet of viool bijkomt is het nummer voor ons echt compleet. Dat komt dan wel even binnen.”

Liefdevol

Duidelijk voelbaar is het respect vanuit het koor naar dirigente Marja Timmer. Koorlid Marja vertelt: “Al sinds 2000 is Marja onze dirigente. Zij werkt zo enthousiasmerend. Ze draagt het koor, op een liefdevolle manier. We zijn ontzettend blij met haar.” Dat het een fijn koor is blijkt wel uit de verschillende leden die al heel wat jaren met veel plezier lid zijn van Vita Nova.

Na afloop van het jubileumconcert kon het publiek, dat erg onder de indruk was, nagenieten van een hapje en een drankje met de koorleden.

Mireille van der Ham

Afbeelding
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 16 uur geleden
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 uur geleden
Ben je benieuwd hoe het is om een muziekinstrument te bespelen?
Open Muziekochtend in de Thuishaven 21 uur geleden
Boezemmolen nummer 6: wieken in de wind.
Open molendag 23 uur geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 17 mei, 09:00
Jorienne Baas, de winnares bij de dames.
Polsstokverspringseizoen spectaculair van start in Kockengen 16 mei, 18:00
Afbeelding
Oecumenische Pinksterviering in Haastrecht 16 mei, 17:00
De onthulling van het gedenkteken in februari.
Gedenkteken Lopikerwaard helemaal af 16 mei, 14:00