Er werd hard gestreden om de bal bij de tegenstander in het doel te krijgen.
Er werd hard gestreden om de bal bij de tegenstander in het doel te krijgen. Foto: Mireille van der Ham

Schoolvoetbal bij Voetbalvereniging Haastrecht

Algemeen

Mireille van der Ham

Ondanks het slechte weer dat voorspeld was lieten vele enthousiaste leerlingen, leraren, ouders en grootouders zich er woensdagmiddag 17 april niet van weerhouden om te verzamelen bij VVH. Met een flinke bui tussendoor en aan het eind van de wedstrijden scheen de zon gelukkig grotendeels over de groene velden waar fanatiek op gevoetbald werd.

Samenwerking

Waar verschillende teamgenootjes normaal samen strijden om de tegenstander uit te schakelen moest er nu ineens tegen elkaar gespeeld worden, omdat zij op verschillende scholen zitten. Dit zorgde voor spannende potjes schoolvoetbal om te spelen en naar te kijken. De organisatie van het schoolvoetbal was net als eerdere jaren in handen van buitenschoolse opvang De YellowBellies. Samen met de leerkrachten van basisscholen de Pelikaan en de Morgenster uit Haastrecht zorgden zij weer voor een onvergetelijke middag. De kinderen van de basisscholen hadden teams samengesteld en begonnen ruim van te voren al met serieus trainen. Ouders namen een middag vrij om de teams te kunnen aansturen in de functie van coach en leerkrachten renden over het veld als scheidrechters. Een strijdlustige, maar gemoedelijke sfeer was voelbaar op en langs de sportvelden.

Dynamiek

Schoolvoetbal is voor iedereen die het leuk vindt om mee te doen, ook als je niet op voetbal zit. Hierdoor ontstaat een hele mooie dynamiek; het plezier van het samenspel waarbij het natuurlijk extra leuk is als je dan ook nog wint! De scholen van Haastrecht namen het op tegen basisscholen Oranje-Nassau en de Sterrenboom uit Stolwijk en de Kranepoort uit Gouderak. De winnaars ontvingen een prachtige beker en mogen door naar de volgende ronde welke op 15 mei gespeeld zal gaan worden.

Het echtpaar Kok met burgemeester Laurens de Graaf.
Koninklijke onderscheiding voor het echtpaar Kok-van Zuijlen in Polsbroek 3 uur geleden
Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Linschoten 6 uur geleden
Afbeelding
Open ochtend Hospice De Mantelmeeuw 8 uur geleden
Afbeelding
Voetbalprogramma 10 uur geleden
Afbeelding
Orgelbespeling in Oudewater 11 uur geleden
Twee Montfoortse studentes van het Kalsbeekcollege, Julia Groen en Gwen Hoogenboom, zetten zich in voor een 4-5 mei glossy.
Montfoortse studenten vertellen oorlogsverhalen in 4/5 Mei glossy gisteren
De burgemeester was er om Madeliene mee te delen dat haar de eer te beurt was gevallen om haar gedicht op 4 mei te mogen voordragen.
Bijzonder gedicht voor tijdens de 4 mei-herdenking 2 mei, 17:00
Kinderdagopvang YellowBellies ontvangt PSO-keurmerk.
Kinderdagopvang YellowBellies ontvangt PSO-keurmerk 2 mei, 14:00